• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silan početak Partizana, šest u mreži Mačve!

Autor mondo.rs

Pogocima Kosovića, Đurđevića, Pantića, Mihajlovića i Tavambe (x2) - Partizan lako savladao Mačvu na premijeri nove superligaške sezone (6:1). Debi Sejdube Sume, bez Leonarda u protokolu. Četrdeseti meč Partizana bez poraza.

 Silan početak Partizana, šest u mreži Mačve! Izvor: MN PRESS

Partizan je novu superligašku sezonu počeo "jako".

Šampion Srbije se svojim navijačima u Humskoj na premijeri domaćeg šampionata predstavio
lepom igrom i ubedljivim trijumfom protiv Mačve, koja se posle 65 godina vratila u elitno društvo, i tako produžio niz utakmica bez poraza u svim takmičenjima na čak 40!

Već do dvadesetog minuta crno-beli su imali tri gola prednosti, pogađali su Kosović (8
'), Tavamba (16') i Pantić (20'), da bi do poluvremena precizan bio i Uroš Đurđević (35').

Mačva je igrala ofanzivno i uspela da iz penala MladenaLazarevića smanji u 58. minutu da bi kamerunski napada
č Leandre Tavamba protiv golmana Filipovića "naplatio" sve one promašaje protiv Budućnosti, pa ga je matirao deset minuta kasnije. Tačku na meč stavio je rezervista Nemanja Mihajlović lobom u 85. minutu susreta.

Sejduba Suma je debitovao i odigrao pola sata ovog susreta, dok Leonardo nije bio ni u protokolu za ovaj meč jer nije trenirao pred duel sa "čivijašima".

PARTIZAN - MAČVA 6:1 (4:0)
/Kosović 8, Tavamba 16, 68, Pantić 20, Đurđević 35, Mihajlović 85 - Lazarević 58p/


Miroslav Đukić se između evropskih utakmica koje je Partizan odigrao i koje ga očekuju (Budućnost i Olimpijakos) opredelio za nešto izmenjeniji sastav, pa su tako šansu dobili desni bek Miletić, koji je menjao Vulićevića, Jevtović, koji je "uskočio" umesto Evertona, odnosno Danilo Pantić koji je zabeležio svoj prvi start od povratka u Humsku.

Upravo je Pantić bio jedan od najraspoloženijih u sastavu Partizana i odličnim, brzim i tačnim proigravanjima stvarao je šanse svojim saigračima.

Kada prvu nije iskoristio Leonardo, jeste Kosović, koji je pogodio sa dvadesetak metara nakon što mu je pozajmljeni igrač Čelsija loptu ostavio "petom". Mačva je krenula neočekivano ofanzivno, ostavljala mnogo prostora Partizanu koji je vešto koristio njihovu visoko postavljenu zadnju liniju.

Mnogo je bilo "curenja" po bokovima, pa su upravo nakon toga prodora po strani poentirali Tavamba i Pantić, dok je Uroš Đurđević trčao skoro 30 metara u kontri, potpuno sam.

Hrabrost se nije isplatila Mačvi...

SEJDUBA SUMA

Najskuplji fudbaler u istoriji srpskog fudbala (1,65 miliona evra) Sejduba Suma je debitovao ovog popodneva u crno-belom, publika ga je pozdravila po ulasku, ali stiče se utisak da je još uvek daleko od razumevanja sa novim saigračima sa kojima je odradio tek nekoliko treninga.

Stvorili su oni u međuvremenu dve-tri šanse, da bi nakon neopreznog starta Lazara Ćirkovića pogodili sa jedanaesterca, no ni u jednom trenutku nije delovalo kao da je neizvesnost u vazduhu, pa su novim pogocima publiku razveselili Tavamba i Mihajlović.

Krilni fudbaler je gotovo godinu dana van prave forme, a povratak u nju najavio je prelepim lobom sa dvadesetak metara, nakon izlaska golmana Filipovića.

Partizan već za tri dana igra protiv Olimpijakosa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Golovi
Izvor: YouTube



PARTIZAN
: Kljajić - Nemanja R. Miletić, Ćirković, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Jevtović, Kosović - Janković (od 61. Suma), Pantić (od 77. Mihajlović) - Tavamba i Đurđević (od 80. Jovanović).

Na klupi ostali:  Jovičić, Vulićević, Saša Ilić i Everton.

MAČVA: Filipović - Pejović, Rajović (od 46. Protić), N. Jovanović, Lazarević - Ivić, Obrovac - Adamović (od 85. Marković), Jeremić, Gemović (od 66. Jovanović) - Matić.

Na klupi ostali: Puletić, Ristivojević, Milinković i Jevtić.

Meč sudi Danilo Grujić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+1' - KRAJ!

85' - GOL! MIHAJLOVIĆ! 6:1!

Možda i najlepši pogodak na meču...

Tavamba, odigrava povratnu loptu za Mihajlovića, a ovaj odlično vidi da je Filipović visoko i odlučuje da ga lobuje iz neobične pozicije. Sjajan način da se predstavi publici koja je u prethodnih godinu dana zaboravila šta sve ume.

80' -
Mladi Đorđe Jovanović menja Đurđevića. 

77' -
Nemanja Mihajlović menja Danila Pantića. Pokušaj Jevtovića sa prve stative posle kornera, veoma opasno, ali pored gola.

68' - GOL! TAVAMBA! 5:1!

Novi pogodak za Kamerunca, odmah nakon promašaja... Dugo je trajala akcija Partizana, bilo je više pokušaja, a na kraju se lopta odbila do Tavambe koji je u svom stilu uspeo lako da je zagradi, a onda je poslao odličan šut neodbranjiv za Filipovića.

Tavamba
Izvor: YouTube


66' -
Tavamba izbija sam pred Filipovića, ali završava akciju bez pravog šuta. Praktično je čuvaru mreže Mačve dodao loptu u ruke. Gemovića menja Jovanović.

61' -
Sejduba Suma debituje pred publikom u Humskoj, menja Jankovića.

58' - PENAL! GOL! 4:1!

Mačva se "upisuje" u elitnom društvu nakon neopretnog starta Lazara Ćirkovića nad Ivanom Obrovcem. Mladen Lazarević siguran sa "kreča", snažan udarac, Kljajić nemoćan.

Penal i gol
Izvor: YouTube



57' - Janković, dosta loše...

Možda najlepših trideset sekundi fudbala Partizana u ovom 57. minutu, ali nakon lepe kombinacije Pantića i Đurđevića, pa Đurđevića i Jankovića, ovaj potonji zahvata loptu dosta loše. Zapravo, bez pravih udaraca u ovom delu igre.

48' -
Počinje inicijativom Partizana koji odmah ima šanse preko Tavambe i Jankovića.

46' - Počinje drugo poluvreme, a Protić menja odmah Rajovića u sastavu Mačve.

41' -
Marko Jevtović dobija žuti karton. Lakat u vrat igraču Mačve, Grujić je odlično video.

39' -
Pokušaj loba, pa dobar pas za Matića koga Ostojić zaustavlja da uputi jači šut.

35' - GOL! 4:0! ĐURĐEVIĆ!

Prelako za Partizan koji vodi već 4:0!

Sjajan pas u prostor za Uроša Đurđevića koji "beži" odbrani Mačve, a onda sigurnom ekzekucijom kroz noge Filipoviću povećava na 4:0. Njegov prvenac u ovom šampionatu. Pejović ubrzo dobija žuti karton...

Đurđević
Izvor: YouTube


32'
- Raspoloženi Pantić još jednom sebi stvara poziciju za šut, ali je sada izblokiran.

22' - Jeremić!

Nisu ova tri gola u mreži poljuljali, bar ofanzivno Mačvu, pa sada Jeremić odlično prolazi Miletića po desnoj strani, izbija sam pred Kljajića, ali odlično brani kapiten Partizana.

20' - PANTIĆ! GOL! 3:0 ZA PARTIZAN!

Opet ta desna strana...

Marko Janković je prošao kao vihor po desnoj strani, lopta je preskočila Tavambu, došla do Đurđevića čiji je šut izblokiran, a na odbijenu loptu natrčava odlični Danilo Pantić.

Možda i najbolji igrač Partizana u ovih uvodnih dvadeset minuta postiže gol u svom prvom meču od povratka u Humsku.

Pantić
Izvor: YouTube


18' - Miletić!

Nemanja Miletić, desni bek, imao je šansu za lakih 3:0 protiv Mačve u 18. minutu. Fenomenalan je to bio pas Nebojše Kosovića u prostor, odmah je šutirao novopridošlica iz Vesterloa, ali nema novog pogotka.

16' - TAVAMBA! GOL! 2:0!

Uroš Đurđević se izvukao po desnoj strani i odlično vratio u kazneni prostor za Tavambu, koji pogađa nakon velikog broja promašaja protiv Budućnosti. Sjajno se Kamerunac namestio, iz prve šutirao, i duplirao vođstvo crno-belih.

Pogledajte pogodak Kamerunca.

Tavamba
Izvor: YouTube


8' - KOSOVIĆ! GOL! 1:0!

Crno-beli brzo, već u osmom minutu, dolaze do prednosti na ovom meču. Nebojša Kosović je dobio loptu na dvadesetak metara od gola, imao vremena da se namesti, i divnim pogotkom plasirao loptu u gorinji levi ugao mreže koju čuva Filipović.

Sjajno mu je petom ostavio loptu Pantić.

Kosović
Izvor: YouTube


7' - Tavamba!

Prošao je Tavamba po desnoj strani, imao mnogo prostora, ali je poslao oštru loptu koja je bila prebrzza za sve igrače Partizana u kaznenom prostoru.

2' - Inicijativa Mačve, pa gol šansa za Đurđevića!

Uspeo je gost da prvi napravi neku inicijativu, ali odmah potom opasna prilika za najboljeg strelca Partizana iz prošle sezone. Izvrstan pas Danila Pantića iz prve, ali Đurđević "loše gađa".

1'
- Meč je počeo.

- Ne tako brojna publika u Humskoj.

- Miroslav Đukić je rekao uoči meča za televiziju Arena Sport da je logično to što Leonardo nije u sastavu, pošto juče nije trenirao.

- Evo šta je rekao trener crno-belih Miroslav Đukić pred prvi prvenstveni meč sezone.

- Pročitajte MONDO najavu Partizanove sezone.

- Partizan je bez poraza u 39 uzastopnih mečeva u svim takmičenjima.

- Meč možete pratiti i na Arena Sport 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC