• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aron Džekson: U Evropi je iscrpljujuće

Autor mondo.rs

Doskorašnji bek CSKA po povratku u domovinu otkrio koliko mu neke stvari nisu prijale.

 Aron Džekson: U Evropi je iscrpljujuće Izvor: MN PRESS

Iskusni američki bek Aron Džekson poslije osam godina je napustio Evropu i potpisao ugovor u Kini. On je od ljeta 2012. bio član CSKA, a pre toga nastupao za Bilbao, Virtus i Antaliju.

U razgovoru sa američkim novinarom Nejtom Dankanom, rekao je da sa "100 odsto sigurnosti" može da kaže kako je život profesionalnog košarkaša u Evropi zahtjevniji od svakodnevice NBA igrača.

Jedna od stvari koje su mu najviše smetale su česti i naporni treninzi.

"Ponedjeljak je slobodan dan. Utorkom trenirate dva puta, srijedom i četvrtkom po jednom, u petak je utakmica Evrolige, a svaka je kao finale, jer jurite što bolju poziciju za plej-of. U subotu putujete gdje već treba, na meč domaće lige, u nedjelju ujutru imate šuterski trening, koji je praktično kao redovan trening, jer morate da se bandažirate i prođete taktičke stvari za utakmicu. Možda imate tri slobodna dana u jednom mjesecu, ostalo su treninzi i utakmice. Noćna mora", ispričao je Džekson, a prenio "Jurohups".

Miloš Teodosić prošle sezone je dugo vukao povredu stopala, od decembra do aprila je često pauzirao, a i sam predsjednik Andrej Vatutin rekao je pred Fajnal for Evrolige da Teo nije trenirao nekoliko sedmica.

Džekson smatra da je Srbin imao protekciju.

"Miloš je bio u dobrim odnosima sa trenerom, tako da nije mnogo trenirao. Ali, Nando (De Kolo), koji je igrao 30 minuta po utakmici, bio je sav u modricama od svakodnevnih treninga. Da je mogao, siguran sam da bi ovog ljeta otišao u NBA, ali čvrsto je vezan ugovorom".

Amerikanac se posebno požalio na srpske trenere. Jasno je da je u narednim rečenicama mislio na Itudisa, Dušana Ivkovića i Željka Obradovića.

"Treninzi su uvijek zahtjevni. Imate stare jugoslovenske trenere, ili trenere koji su učili od srpskih trenera, kod kojih radite vježbe kao u srednjoj školi ili na koledžu... U Majamiju sam nedavno vidio Ekpea Juda (centra koji je prešao iz Fenerbahčea u Juta Džez - prim. aut). Rekao mi je: 'Brate, činim sve samo da se ne vratim u Evropu'. Umoran je od silnih treninga. Ljudi ne znaju koliko je to iscrpljujuće", završio je Aron Džekson.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC