• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Demonstracija snage: Sledeća stanica - polufinale!

Autor mondo.rs

"Delfini" još jednom sigurnom partijom obezbedili plasman u polufinale Svetskog prvenstva u vaterpolu. Tamo nas čeka bolji iz duela Hrvata i Italijana.

Rutinski, na "delfinski" način!

Srpski vaterpolisti "pucaju od samopouzdanja" i još jednom šampionskom predstavom na Svetskom prvenstvu izborila je one "najjače" duele plasiravši se u polufinale.


Bez ijednog pada u igri protiv Australije, sa sjajnom odbranom i realizacijom koja ni danas nije izostala, savladana je ekipa koja ima specifičan stil vaterpola i koja ovog popodneva nije bila ni blizu toga da ugrozi šampione svega.

"Razigrali" su se svi naši igrači, pogađali su i najiskusniji i debitanti, na kraju rezultat:

SRBIJA - AUSTRALIJA 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0)

Ništa manje od borbe za medalje nije se ni očekivalo od vaterpolista Dejana Savića, a njima treba odati i priznanje za ovakvu prelepu igru iako su pod konstantim pritiskom.

Pogodivši na otvaranju SVAKE od četiri deonice, i to u ovodnih 45 sekundi, naši "delfini" su poručili da će "jako" krenuti na svakog rivala od samog starta. Ne samo da je odbrana briljirala i zaustavljala napade Australije nego je i napad bio gotovo nepogrešiv.

Najefikasniji u srpskom sastavu timu bio je kapiten Filip Filipović sa tri gola, po dva su postigli Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović, a u strelce su se upisali i Sava Ranđelović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić i Viktor Rašović.

Kod Australijanaca Džered Gilkrist, Nejtan Pauer, Lahlan Edvards, Aron Janger i Džo Kejs.



IZ MINUTA U MINUT:

- ČETVRTA ČETVRTINA -

- 15:5 -
Ubović za Rašovića, bravo debitanti. Kraj!

- Malo sada razigravanja i za Gojka Pijetlovića - dve uzastopne sjajne odbrane.

- 14:5 -
To je ta levica... Kakav šut Filipa Filipovića, ovo ni mnoogo bolji golmani od australijskog ne bi uspeli da odbrane. Lopta bez rotacije, pravolinijski...

- 13:5 -
Tradicija se nastavlja - prvi napad u svakoj od deonica "rešen" je pogotkom naše ekipe. Nikola Jakšić se sada sjajno snalazi i upisuje u listu strelaca.

- TREĆA ČETVRTINA -

- 12:5 -
Na trinaest sekundi pre kraja deonice Duško Pijetlović "pliva" sam u kontri i rešava lako situaciju jedan na jedan sa australijskim čuvarom mreže. Sačekao je da "padne" i uspeo je da postigne novi gol...

- 11:5 - Kejs
koristi našu sporu rekaciju u odbrani, nakon pogođene prečke, pa se ovaj australijski sidraš lako snalazi i vara našeg golmana.

- 11:4 -
Srpski bek Milan Aleksić postiže prvi gol na današnjem meču. Opet sa velike udaljenosti, ne može se reći da briljiraju golmani Australije ovog popodneva.

- 10:4 -
Prelepa akcija našeih vaterpolista koju golom kruniše Miloš Ćuk. Popularni "trougao" napad koji je lako realizovao ovaj momak iz Novog Sada.

- 9:4 - Janger
sjajno sada koristi igrača više, lopta ide preko Mitrovićeve ruke, u nebranjeni ugao.

- 9:3 -
Trideset sekundi kasnije nego što su nas navikli u prva dva kvartala, ali podjednako precizno. Dugo je "mahao" Filipović i onda predao loptu Prlainoviću koji jako šutira i uvećava prednost naše reprezentacije.

- DRUGA ČETVRTINA -

- 8:3 -
Ne pogađa često, ali kada pogodi to je sjajno... Sava Ranđelović, "žabica" sa velike udaljenosti, "kratak" je bio golman Australije za ovakav šut. Imali smo dosta sreće sad kod poslednjeg pokušaja Australije u prvom poluvremenu.

- Onda i Mitrović pogađa prečku...

- 7:3 -
To je Srbija... Stefan Mitrović se snašao nakon izgubljene lopte vaterpolista Australije i odlučio da se nagradi za osvojenu loptu. Nije to bio šut iz prve, ali i to je bilo neodbranjivo. Odmah Australija nastavlja pogođenom prečkom. 

- 6:3 -
Bravo, Andrija! Dugo i strpljivo je trajala akcija Srbije sa igračem više, a onda je Prlainović, pomalo i neočekivano, odapeo "strelu" i iznenadio golmana Australije koji se nije snašao sa visokom loptom.

- Opasan, veoma opasan napad sada sa desne strane, Holis šutira i Mitrović brani.

- 5:3 -
Ovo se sigurno neće dopasti Saviću... Lopta za Edvardsa blizu gola i ekspresna reakcija ovog vaterpoliste. Približi su nam se "oziji".

- 5:2 -
Postiže gol i Australija. Nejtan Pauer se sjajno "izvukao" po desnoj strani, iz prve šutirao, a Bane Mitrović je bio nemoćan u ovoj situaciji. Lopta prolazi između ruku našeg golmana.

- 5:1 -
Kako je počela prva četvrtina, tako je i druga. Za manje od trideset sekundi Srbija postiže gol, a sada je strelac jedan od najboljih centara sveta - Duško Pijetlović. Majstorija pred golom Australije.

- PRVA ČETVRTINA -

- 4:1 -
Ovako šampion koristi igrača više... Ekspresna akcija Srbije posle napada sa desne strane, "nabačena" lopta, a Mitrović smečuje u gol. Odlična igra. Poslednji napad imala je Australija, izdejstovali su isključenje Jakšića (drugo), ali bez šuta na kraju deonice.

- Brani se Srbija i sa igračem manje. Isključen je Jakšić, ali Aleksić "čita" igru Australije i preseca akciju.

- 3:1 -
Gol je, nije - jeste! Filip Filipović, naš kapiten, je u svom stilu, svojom levom rukom gađao u bliži ugao golmana Australije, ovaj je uspeo da je zakači šakom, ali ne i da je izbije sa linije... Sudije pokazuju da je prešla zamišljenu gol crtu.

- Pokušavaju Australijanci sa dva centra, ali odlično reaguje naša ekipa na to. Dva minuta do kraja prve deonice.

- 2:1 - Gilkrist
"vraća" Australiju u meč. Rašović je izašao na blok, ali odličan šut po dijagonali, u dalji ugao našeg golmana. Od stative lopta ulazi u mrežu.

- 2:0 -
Pijetlović se sjajno okrenuo, iznudio peterac, a onda kapiten Filipović sigurnim izvođenjem najstrože kazne duplira prednost naše reprezentacije. Silno - po sredini gola.

- Bane Mitrović odbranom počinje meč, opasan pokušaj Jangera, najboljeg strelca "ozija", i nakon toga odlično postavljanje naše ekipe.

- 1:0 - E, to je početak! Miloš Ćuk sjajno, od vode, pogađa mrežu Australije i već vodimo.

- Počelo je četvrtfinale, prvi stižemo do lopte.



NAJAVA:

Kraj pauze, vreme je za vaterpolo!

Reprezentacija Srbije od 16.10 časova u Budimpešti nastupa u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, u utakmici protiv Australije.

Stari znanci imali su nekoliko uzbudljivih mečeva prethodnih godina, poput duela u Riju, gde je naša reprezentacija tek u završnici slomila otpor "ozija". Ipak, ovog leta "delfini" ulaze mirniji u meč protiv Australijanaca, sa tri uzastopne pobede u grupnoj fazi.

Sa druge strane, Australijanci su mesto u najboljih osam izborili pobedom protiv Brazila u osmini finala.

UTORAK - DAN ZA ČETVRTFINALE!

U Budimpešti je danas promenljivo vreme, kišovito, vetrovito i hladnije nego prethodnih dana. Srpski vaterpolisti jedva su čekali da ponovo zaigraju, pa ulaze u današnji meč potpuno spremni i motivisani.

U dosadašnjih 17 mečeva, srpski vaterpolisti pobedili su 16 puta, a jednom je bilo nerešeno. Gol razlika je 197:123 u korist "delfina".

Naš reporter javlja da su uz "delfine" i Boža Maljković, Krivokapić i Višacki...

Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC