• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija - Hrvatska? "To je pravi vaterpolo derbi"

Autor mondo.rs

Zlatni "delfini" znaju da bi protiv Hrvatske u polufinalu igrali "čistiju" utakmicu nego protiv Italijana. Ali ipak - nema biranja rivala.

 Srbija - Hrvatska? "To je pravi vaterpolo derbi" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Planirano - ostvareno.

Vaterpolo reprezentacija Srbije bez trzavica se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva, pobedivši Australiju čak 10 golova razlike (15:5).

Sa "overenom" kartom za polufinale, naši vaterpolisti nisu se u miks zoni bazena "Alfred Hajoš" opterećivali prognozama protiv koga će igrati za finale - Hrvatske ili Italije.

Miloš Ćuk odigrao je mnogo utakmica i sa jednima i sa drugima. Na pitanje novinara koga bi "birao" za protivnika, odgovorio je:

"Ko god da dođe biće neizvesna i teška utakmica. Šta znam... Voleo bih možda više da igram sa Hrvatskom, jer je to pravi vaterpolo derbi".

Andrija Prlainović složio se sa ocenom da bi taj meč imao više igre nego duel sa "Azurima", koji tradicionalno i neretko imaju i snažan "vetar u leđa" kraj terena i koriste ga da mu adaptiraju svoju igru.

"Istina je da bi bilo 'čistije' sa Hrvatskom", kaže Prlainović.

"... A, opet, nekad nama i odgovara 'prljav' vaterpolo, jer oni ostanu uglavnom skoncentrisani na to, a mi na igru i to nam je po pravilu donosilo rezultat poslednih nekoliko godina", dodao je najbolji asistent Srbije na Svetskom prvenstvu.

Analizirajući oba potencijalna rivala, Prlainović je dodao:

"I jedne i druge smo u poslednje vreme dobijali. To je polufinale i ko god da dođe, Italijani ili Hrvati, taj meč doneće nešto novo sa sobom. I jedni i drugi su među četiri najbolje ekipe na svetu, šteta što će jedan morati da ispadne. Inače, mislim da su te ekipe među četiri najbolje, uz nas i Mađare, prema onome što sam video ovde i uopšte poslednjih godina".

Ocenu meča protiv Australije, Prlainović je sveo u poruku: "Biće to dobro".

"Od starta nije dolazio u pitanje naš prolaz dalje, dobro smo prišli utakmici, iskoristili priliku da napravimo uvod za polufinale. Mislim da smo uhvatili ritam i da ćemo u polufinalu posle ovog četvrtfinala igrati dobro".

Srbija će ime sledeg protivnika saznati večeras posle 23 časa, s obzirom na to da će Hrvati i Italijani zaigrati poslednji meč četvrtfinalnog programa, od 22.00.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC