• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel "upalio" motore: Novi tim, stari cilj

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel počeli su u utorak pripreme za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine na banjalučkom Gradskom stadionu.

 RK Borac počeo pripreme za sezonu 2017/18 Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Novi trener aktuelnih šampiona BiH Bojan Unčanin izvršio je prozivku rukometaša i označio početak priprema za novu sezonu u kojoj su za "Velikana iz Gospodske" ciljevi uvijek najviši - odbrana titule i osvajanje Kupa BiH. 

Strateg Banjalučana podvukao je da Borac m:tel očekuje izuzetno težak zadatak s obzirom da ima mlad tim, koji je poslije dugo vremena ponovo "banjalučki".

"Trebaće nam mnogo rada, ali vjerujemo da možemo i moramo iz domaćih snaga da kreiramo dobru bazu za nekoliko godina unaprijed. Želim da imamo konstantu, a ne da bude velikog odliva kao što je bio slučaj na kraju prethodne sezone kad je Borac napustilo šest ili sedam prvotimaca", rekao je novi šef struke crveno-plavih.


Prema njegovim riječima, neigranje SEHA lige i evropskih takmičenja su bila jasan signal kakva će biti okosnica ekipe u narednom periodu.


"Stvarno nema potrebe za skupim pojačanjima jer iziskuju ogroman novac. Osim toga, ovi naši momci mogu da iznesu teret takmičenja u šampionatu BiH. Treba naravno biti i strpljiv jer smo u prosjeku vrlo mlada ekipa. Očekujem do 31. jula i kraja prelaznom roka još par igrača i vjerujem da ćemo spremni dočekati novu sezonu".


Unčanin je podvukao da Borac uvijek puca najviše ciljeve u BiH.


"Tako smo vaspitavani i tako će biti i ovaj put. Želimo trofeje, ali ako se i ne dese, neće to biti smak svijeta. Sezona je duga, plej-of se neće igrati, to je doduše još nezvanično, znam da su sva gostovanja u BiH izuzetno teška, što je pokazala i prethodna sezona. Postoji barem pet, šest ozbiljnih pretendenata za titulu, ali nadam se da nas zaobići povrede i da ćemo uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve".


Kapiten Borca m:tel Đorđe Ćelić istakao je da se podrazumijevaju najviši ciljevi poput "duple krune".


"Kao i svake godine, idemo da odbranimo titulu i da osvojimo Kup BiH koji nismo osvojili jer to prethodne sezone. Imamo dosta izmjena u igračkom kadru, oslonili smo se na mlađe snage iz Banjaluke, ali nadam se da će novi trener uspjeti sve da uklopi do početka sezone u kojoj, ponoviću, imamo najviše ambicije", izjavio je jedini pivot Banjalučana i dodao da će najveći protivnici crveno-plavih u trci za trofejima biti Izviđač i Vogošća.


"Zadržali su postojeće igrače uz nekoliko izmjena, ali ima tu još nekoliko dobrih ekipa. Čini se da je ove godine Premijer liga BiH mnogo teža nego prethodne sezone. Pred nama su iskušenja, ali nadam se najboljem. Naravno, žao nam je zbog SEHA lige posebno zbog mladih koji bi imali priliku da se afirmišu na široj pozornici, ali šta je tu je, moramo ići dalje".

Ispred rukovodstva novinarima se obratio i potpresjednik kluba Marinko Umičević, ponovivši da će Borac napasti sve trofeje u kojima će nastupati u novoj sezoni 2017/18.


"Uslovi za rad naših rukometaša su obezbijeđeni koliko nam to mogućnosti dozvoljavaju. Tim još nije kompletiran, imamo još šest dana prelaznog roka pa tragamo za još jednim pivotom i krilom. Sve je to skupo jer se moramo 'pokrivati onoliko koliki nam je jorgan'. Moramo i da vraćamo stare dugove, ali uprkos tome napadamo sve tri titule - i u prvenstvu i Kupu BiH i u Republici Srpskoj", izjavio je Umičević i obećao da će u što kraćem periodu biti isplaćena i posljednja zaostala plata igračima.
"Želimo u novu sezonu da uđemo 'čisti'", podvukao je funkcioner Borca m:tel i pojasnio razloge zbog kojih se klub odlučio osloniti na banjalučke snage.

"Moram i da priznam da nas je na to malo natjerala i muka, finansije diktiraju sve, ali imali smo i želju da u Banjaluku vratimo našu djecu koja su igrala od Dervente do Doboja".

Bojanu Unčaninu su se odazvala ukupno 23 rukometaša, koji su potom odradili i prvi kondicioni trening.

To su:

Golmani: Arman Beširević, Bojan Ljubišić, Slađan Subotić
Lijevi bekovi: Mihailo Stošljević, Duško Hercegovac, Arsenije Bubić
Srednji bekovi: Goran Daničić, Srđan Mijatović
Desni bekovi: Marko Komnenović, Dean Šešić
Desna krila: Miloš Nježić, Vladan Đurđević
Pivot: Đorđe Ćelić


Juniori
Luka Knežević, Luka Telen (Srednji bekovi)
Luka Grahovac, David Prestaš (Pivoti)
Marko Lukić, Srđan Medaković (Lijevi bekovi)
Nikola Knežević (Lijevo krilo)
Tarik Mujčić (Desno krilo)

Tagovi

Komentari 12

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Uprava

Kakve ti igrace trazis?Ti nadji eksere i djonove za Bemu a pusti Brankovica da unisti Borac do kraja

Mešetari

Svake sezone novi tim!!!Pa gdje to ima.Sve je to umotvorina ove uprave.Najveći laik vidi da to nije do igrača nego onih koji mešetare i kaljaju ugled Borca koji se zadugo neće oporaviti i poslije njih.Kad i kakve veze je Marinko Umićević imao sa rukometom?

Aj BORAC

Samo naša djeca...idemo naprijed...i kup IHF smo uzeli sa banjalučkom djecom,tog vremena...ovo je grad rukometa...

Nekad bio

@Aj BORAC Slažem se da je Banja Luka grad rukometa,ali si zaboravio dodati NEKAD BIO.Sa ovom upravom ga neće ni biti.

Unčani

Bojan Unčanin-trener-ok.Dejan Unčanin-pomoćni trener-ok.Dajte i Radu bar za savjetnika jer je mala penzija.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC