• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leonarda prate iz Humske, čekaju u Džedi

Autor mondo.rs

Brazilac, očigledno je, odbrojava poslednje dane u crno-belom dresu.

Kada igrač glavom i srcem nije u klubu u kome se fizički nalazi, već na nekom drugom mestu, onda je bolje za sve pustiti ga da ode. Ili još bolje, prodati ga.

Leonardo Souza se posle bezbroj peripetija ovog leta - kašnjenja na pripreme, enigmatičnih poruka na majicama i na Instagramu, naposletku i propuštene utakmice protiv Mačve - našao u startnih 11 za prvi okršaj sa Olimpijakosom (1:3), ali je samo na momente podsetio na igrača koji je proletos bio među najzaslužnijim za osvajanje "duple krune".

BEZ IZJAVA

Za razliku od utakmice protiv Budućnosti, dve nedelje ranije, kada je opširno govorio o svom statusu, Leonardo posle poraza od Olimpijakosa nije želeo da priča sa novinarima u miks zoni. Zastao je samo da jednom momku potpiše suvenir i produžio do klupskog autobusa.

Imao je Brazilac nekoliko atraktivnih driblinga i trkova po levom krilu, a početkom drugog poluvremena propustio je lepu šansu da dovede Partizan u vođstvo od 2:1.

Sve ostalo bilo je za zaborav i ispod nivoa na koji je navikao navijače. Više energije potrošio je na prepirke sa italijanskim sudijom, nego na duele sa sve čvršćim, kako je vreme odmicalo, Olimpijakosovim bedemom.

S obzirom na to da crno-beli ne mogu realno da se nadaju plasmanu u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, transfer Leonarda u saudijski Al Ahli iz Džede postao je pitanje dana.

Teoretski, ima vremena da on odigra i revanš u Pireju (2. avgusta) i bude registrovan za završnu fazu Azijske lige šampiona, za šta je krajnji rok 6. avgust.

U praksi, zašto ga zadržavati kada evidentno nije u stanju da pruži maksimum i pomogne timu na pravi način? Bolje je uigravati ekipu za avgustovske okršaje u kojima će ulog biti evropska jesen, najverovatnije u Ligi Evrope.

Minulog vikenda pominjana je ponuda Al Ahlija od bezmalo šest miliona evra. Sada se licitira sa pet, pa i četiri miliona, ali i to deluje kao odličan posao, jer Leonardo daljim ostankom u Partizanu, ekscentričnim ponašanjem i bledunjavim partijama poput sinoćne, može samo da još više spusti tu cifru.

Al Ahli, kog trenira Ukrajinac Sergej Rebrov, nekada partner Andreja Ševčenka u ubojitom špicu Dinama iz Kijeva, u četvrtfinalu azijske Lige šampiona se 22. avgusta sastaje sa iranskim Persepolisom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC