• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija - Hrvatska: Nema tajni!

Autor mondo.rs

"Znamo odakle nam sutra preti opasnost i odlično se međusobno poznajemo", kažu srpski vaterpolisti pre polufinala Svetskog prvenstva.

 Srbija - Hrvatska: Nema tajni! Izvor: MN PRESS

 /Od dopisnika MONDA iz Budimpešte/

Završnica Svetskog prvenstva doneće u četvrtak najveći derbi dosadašnjeg toka turnira: Srbija - Hrvatska, od 22 časa.

Izabranici Dejana Savića, evropski, svetski i olimpijski šampioni, zaigraće u "Ex-Yu" okršaju protiv svetskih i olimpijskih vicešampiona - selekcije Hrvatske.

U najavi utakmice, sa obe strane stižu poruke uzajamnog poštovanja, što je i očekivano jer se igrači dva tima veoma dobro poznaju i odlično znaju snagu sutrašnjeg protivnika.

Dan pre polufinala, srpski vaterpolisti u razgovoru sa novinarima rekli su da u četvrtak neće postojati veliki prostor za taktička i bilo kakva izneđenja.

"Uradili smo što smo priželjkivali, ušli smo u borbu za medalju. Hrvati su dosta pokazali na prvenstvu do sada. Što se tiče same igre, odlično ih poznajemo kao i oni nas. U poslednje vreme imamo pozitivan skor sa njima i očekujem da će tako i ostati posle sutra", rekao je Milan Aleksić.

Srbija je u seriji pobeda nad Hrvatskom, da li to može da zabrine "delfine"?

"Ne mogu da kažem da me plaši to. Mislim da je ovaj tim samouveren, da veruje u sebe. I ja verujem da ćemo dobiti ako odigramo kao i do sada, kako umemo i znamo. I oni su iskusna i kvalitetna ekipa, zasluženo su tu gde jesu i isto tako ne mogu da kažem da bi bila senzacija ako oni odigraju dobro i ako nas pobede. Gledamo napred, sigurno da verujemo u sebe i očekujemo pobedu".

Upitan kako vidi drugo polufinale (Mađarska - Hrvatska), Aleksić ne krije da bi u subotu voleo da igra za zlato protiv domaćina.

"Šta znam, iskreno... Voleo bih da finale bude Srbija - Mađarska. Možda su to i dve ekipe koje su trenutno najkvalitetnije i koje su najviše pokazale na ovom turniru pored Hrvatske, naravno. Videćemo, nikad se ne zna. U polufinalu uvek svašta može da se desi i sitnice mogu da reše"

Na pitanje o najavljenoj temperaturi (15 stepeni u vreme utakmice) i najaksnijem terminu meča "delfina" do sada, Aleksić odgovara da su to sporedne stvari.

"Kako nama, tako i njima, to nisu uslovi u kojima nismo igrali. Ne bih se previše obazirao na to... Ako verujete u ono što radite i imate odličan pristup kao i mi do sada, mislim da te stvari ne mogu da nas poremete i da budu presudne. Možda će nam trebati nekoliko minuta da se priviknemo na sve to, ali ne verujem da je to nešto jako bitno što može da nas izbaci iz koloseka, naše igre i taktike za sutrašnju utakmicu".

Izvor: MN PRESS

Kapiten Srbije Filip Filipović smatra da su Hrvati uz Srbiju pokazali dosad najviše na turniru i nije se složio sa ocenama da će sutrašnji meč biti "finale pre finala".

"Ekipa Hrvatske je uz nas pokazala, da kažem, najbolji vaterpolo do sada. Finale pre finala nije. Polufinale je samo. U principu znamo se veoma dobro sa ekipom Hrvatske, znamo odakle preti najveća opasnost i ne verujem da će biti prevelikih iznenađenja. Ko bude više pokazao u vodi, smatram da će imati veće šanse da prođe".

Upitan kako je video sinoćni meč Hrvatska - Italija, odlučen u završnici, kapiten "delfina" kaže...

"Bilo je dosta mučno za gledanje. Ekipa Hrvatske je definitivno bila bolja, ali je morala da bude za 30-40 odsto bolja da bi uspela da dobije onakvu Italiju. Jednostavno, to nam je realnost i oni su izdržali, svaka ima čast. Nije bilo lako nama koji smo samo gledali, a kamoli ljudima koji su u vodi bili i koji su se borili bukvalno od početka do kraja sa igračem manje".

Da li to znači da bismo, bez Italijana, u polufinalu mogli da gledamo "čistiji" vaterpolo?

"Ne znači naravno, ne sudimo ni mi ni Hrvati, već sudije, pa ćemo videti šta su spremili za sutra".

Na pitanje da li su Hrvati na višem nivou nego na Olimpijskim igrama u Riju, Filipović odgovara odrično.

"Mislim da nisu. Nismo ni mi možda na nivou Olimpijskih igara, ali nisu ni oni. Bili su stabilniji i efektniji u Riju, ali to ne mora ništa da znači. Kao što sam rekao i na početku turnira, dosta toga zavisi od nas, potrudićemo se da tako bude i sutra"

U prvom polufinalu, od 20.30 časova, igraće Mađarska i Grčka, a domaćin je protiv Rusa zaista pokazao da je višestruko bolji od "baćuški". Da li Mađari mogu u istom ritmu do kraja?

"Mađari igraju poneseni domaćom atmosferom, igraju dobro, to izgleda lepršavo dok ide. Ali, može da se desi i da ne ide, pa onda malo kreće da ispada lopta, što je sve normalno, naravno, imaju veliki pritisak domaće publike, uložili su toliko novca u ovo Svetsko prvenstvo. Možda je nezahvalno da ne uđu u to finale koje dugo čekaju. Ne kažem, stvarno su najkvalitetnija ekipa pored ove tri, zasluženo su u polufinalu, ali postoji mogućnost da ako ne krene možda ne bude onako lepršavo kao do sada", oprezno je dodao Filipović, na dan odmora pred sutrašnju veliku utakmicu.

Srbija - Hrvatska, četvrtak u 22 časa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC