• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević - Stramaćoni: Za sada, 1:1

Autor mondo.rs

"Voleo bih da se ovaj put ne izvuče", poručuje trener Crvene zvezde koji je već imao priliku da se nadmudruje sa kolegom koji sedi na klupi Sparte iz Praga.

 Milojević - Stramaćoni: Za sada, 1:1 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS Crvena zvezda i Sparta Prag u četvrtak od 20.30 u Beogradu po prvi put igraju međusobnu takmičarsku utakmicu, a zatim i nedelju dana kasnije u Pragu.

Za razliku od dva kluba koji se do sada nisu sastajali, trenerima Vladanu Milojeviću i Andrei Stramaćoniju duel na stadionu Rajko Mitić neće biti prvi susret u karijerama. Iako obojica mladi stratezi, već su imali priliku da se nadmudruju prošle sezone u prvenstvu Grčke.

Milojević je tada vodio ekipu Panioniosa, a Stramaćoni Panatinaikosa. Sadašnji trener Zvezde bio je domaćin italijanskom kolegi, a utakmica je završena remijem 1:1, zahvaljujući pogotku gostiju u trećem minutu nadoknade.

Videćemo kakav će ishod biti u predstojećem duelu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Anketa

Može li Crvena zvezda da prođe Spartu?

  • Može

    56.45% (70)

  • Ne može

    36.29% (45)

  • Može da pobedi jednu utakmicu, ali ne i da prođe

    7.26% (9)



"Mislim da ta i ova utakmica neće imati mnogo sličnosti, a voleo bih da se ne izvuče ovaj put",
izjavio je Milojević na konferenciji za medije uoči prvog odmeravanja snaga Zvezde i Sparte.
Srpski trener uspeo je da sa Panioniosom izbori učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope (u prošlom kolu eliminisali slovenačku Goricu, sledi im dvomeč protiv Makabija iz Tel Aviva), dok je Stramaćoni otpušten tokom sezone.

"Neki put filozofija nekog trenera mora da se pogodi i sa tradicijom i mentalitetom naroda zemlje u kojoj radi. Grčka je jedna specifična zemlja što se tiče mentaliteta, vrlo su slični nama. To je balkanski narod, temperamentan. S druge strane, Stramaćoni je Italijan i ima drugačiji mentalitet, a Grci nisu spremni da uvek prihvataju neke nove stvari i zahteve trenera. Mislim da je to najveći problem koji je gospodin Stramaćoni imao prošle sezone. Mislim da će mu u Češkoj biti drugačije, jer su Česi drugačijeg mentaliteta od Grka", pokušao je Milojević da "opravda" kolegu, koji je trenersku karijeru započeo u Interu, a vodio je i Udineze.

Dakle, što se tiče međusobnih duela Milojevića i Stramaćonija, rezultat je trenutno izjednačen, ali je slika drugačija kada se gleda učinak crveno-belih protiv čeških klubova.

Od prethodna tri rivala iz te zemlje, Zvezda je samo jednog uspela da eliminiše. Bilo je to 1981. u osmini finala Kupa evropskih šampiona, kada je srpski predstavnik posle poraza od Banjika u Ostravi (1:3), slavio u Beogradu 3:0 i prošao u naredno kolo.

Neuspesi su zabeleženi u duelima sa Slovanom iz Libereca 2006. godine u kvalifikacijama za tadašnji UEFA kup (0:2, 1:2) i Slavijom iz Praga 2009. u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (0:3, 2:1).

Videćemo šta donosi novi duel crveno-belih sa Česima...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC