• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hibernian dobio pojačanje iz Juventusa

Autor mondo.ba

Škotski klub doveo veznog igrača italijanskog šampiona i finaliste Lige šampiona.

Povratnik u škotsku Premijer ligu, ekipa Hibernijana, radi na poboljšanju ekipe pred početak prvenstva, a pojačanje su potražili i dobili u italijanskom Juventusu.

Na Ister Roud u Edinburgu iz Torina je stigao Vikintas Slivka.

Navijače Hibernijana možda će u prvi mah obradovati kada čuju da du dobili pojačanje iz Juventusa, međutim daleko od toga da se radi o spektakularnom transferu, jer se radi o igraču kojeg vjerovatno ni većina fanova Juventusa ne poznaje.

Slivka je bio veliki talent u omladinskim kategorijama Juventusa i 2014. godine prekomandovan je u prvi tim, međutim, od tada pa do danas nije upisao niti jedan nastup za torinski klub.

Slivka
Izvor: YouTube

Najbliži tome bio je 2014. kada je obukao crno-bijeli dres seniorskog tima, ali je cijeli meč protiv Đenove presjedio na klupu.

Pošto u Juventusu nisu računali na mladog Slivku on je prvo pozajmljen Modeni, međutim, ni tamo nije igrao, da bi potom uslijedile pozajmice u slovenačku Goricu, holandski Den Boš, te Askoli, u kojem je proveo posljednju polusezonu.

Slivka je odlaskom u Hibernijan stavio tačku na san da zaigra u dresu Juventusa i potpisao je trogodišnji ugovor sa škotskim klubom.

"Jako sam srećan što sam potpisao za Hibernijan. Ovo je novi korak u mojoj karijeri i uzbuđen sam zbog novog kluba“, rekao je Slivka za zvanični sajt „Hibsa“.

Iako je rijetko igrao na klupskom nivou dvadesetdvogodišnji Slivka odigrao je 19 mečeva za reprezentaciju Litvanije i postigao jedan gol.

Slivka litvanija
Izvor: YouTube

U dresu Litvanije igrao je tokom kvalifikacija za SP 2018 protiv Engleske i Škotske i mladi veznjak uvjern je da će mu to iskustvo dobro doći kao članu Hibernijana.

„Na utakmicama protiv Engleske i Škotske iskusio sam taj britanski stil igre i jedva čekam da zaigram“, poručio je Slivka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC