• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stramaćoni, bratić moj, Donald i poštovanje

Autor mondo.rs

U "Medija centru" u Ljutice Bogdana pred novinarima pojavio se trener Sparte iz Praga, čija je konferencija za medije bila veoma interesantna.


U četvrtak u 20.30 na Stadionu "Rajko Mitić" sudariće se dva najtrofejnija fudbalska kluba Srbije i Češke.

Crvena zvezda - Sparta Prag, u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

O ovom meču danas u toku dana govorio je trener beogradskih crveno-belih, Vladan Milojević, koji sa kolegom sa druge strane, italijanskim stručnjakom Andreom Stramaćonijem, ima nerešen skor do sada.

Dok čekamo odgovor na pitanje ko će biti uspešniji posle 180 beogradskih i praških minuta, imali smo priliku da čujemo i Stramaćonijeve impresije uoči meča, kako kaže, "sa velikim protivnikom kakav je Crvena zvezda".

Anketa

Može li Crvena zvezda da prođe Spartu?

  • Može

    56.45% (70)

  • Ne može

    36.29% (45)

  • Može da pobedi jednu utakmicu, ali ne i da prođe

    7.26% (9)



Stramaćoni je trenersku karijeru počeo čini se prerano, u Interu, koji ga je "povukao" u prvi tim iz sopstvenog podmlatka i to u veoma neprijatnom trenutku za kompletan klub, 2012. godine, dok je svima na "Meaci" još pred očima bila "Tripleta" Žozea Murinja osvojena dve sezone pre toga.

Stramaćoni se, tada samo 36-godišnjak, nije dugo zadržao na klupi slavnog kluba, ali se jedne stvari seća - podrške koju je imao od uveliko legendarnog Dejana Stankovića, koji je trebalo da igra svoju poslednju sezonu u karijeri, ali to nije mogao da uradi zbog teške povrede Ahilove tetive, posle koje se više nije vraćao fudbalu.



Ipak, kada je 2014. prihvatio poziv Udinezea da preuzme "zebrete", Stramaćoni se obratio Stankoviću i ponudio mu ulogu asistenta, koju je naš fudbaler prihvatio, tako da su njih dvojica proveli sezonu zajedno na "Friuliju".

"Dejan Stanković je poseban čovek u mom životu. Zbog njega na srpskom znam da kažem 'bratić moj'", rekao je Stramaćoni sa osmehom, kakvih je bilo u Pragu ovog leta usled ozbiljnog budžeta koji je obezbedio klub, a koji je potrošen na zvučnu grupu od devet fudbalera.

Neki od njih, računajući Žorža Mandžeka, biće na terenu kada počne utakmica sa Crvenom zvezdom, ali neće biti povređenih Nestora Albijaha, Kristijana Frideka, Lukasa Vahe i našeg Vukadina Vukadinovića.

"Znam sastav koji će početi meč. Ben Haim je počeo da trenira punom snagom, ali će početi sa klupe, dok Mandžek konkuriše za startnih 11".

To je bilo to. Stramaćoni nije želeo da izdiktira startnu potavu, kao ni da odgovori da li će igrati nedavno kupljeni dribler iz redova Crvene zvezde, Srđan Plavšić, a ostao je i zakopčan na pitanje o tome da li je tačno da se Sparta namerila na još jednog prvotimca u Milojevićevom timu - Mičela Donalda.

"Ne želim da pričamo o Donaldu i Sparti, to nije profesionalno u ovom trenutku", rekao je 41-godišnji Italijan, koji je između Milana i Praga radio u Udinama kao trener Udinezea (2014/15) i Atini kao trener Panatinaikosa (2015/16).

"Igračima neću pričati o tome kakva je atmosfera ovde. Verujem da su mnogo toga već čuli i da će za njih sutrašnji meč biti izazov i uživanje", rekao je Stramaćoni.

"Crvena zvezda je veliki protivnik, ali naš cilj je grupna faza Lige Evrope i to svi znaju", poručio je Italijan pred prvih 90 minuta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC