• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turan nije Barsi ono što je Barsa Turanu...

Autor mondo.rs

Turski fudbaler žrtvovao je šest meseci profi fudbala na vrhuncu karijere kako bi zaigrao za Barselonu, ali su ga izgustirali već posle godinu i po dana.

Na vrhuncu karijere, sa senzacionalno osvojenom titulom prvaka Španije, pre toga i Ligom Evrope, Kupom kralja i plasmanom u finale Lige šampiona, Arda Turan pristao je da samo trenira šest meseci kako bi zaigrao za Barselonu.

Sve što je sa Atletiko Madridom uradio od 2011. do 2015, a uradio je mnogo, ostavio je iza sebe i pomalo prepotentno poručio da je poziv Barselone previše dobar da bi ga odbio i da se pomalo umorio trčanja za Dijega Simeonea.

Ispostaviće se da će samo godinu i po dana nakon debija za "Blaugranu" ovaj turski fudbaler biti višak kod trenera Ernesta Valverdea i da će mu jedna od retkih opcija da nastavi da igra fudbal svakog vikenda biti... pozajmica u matični Galatasaraj iz kog je pre šest godina za 13 miliona evra stigao na "Visente Kalderon".

Turanova statistika

/golovi/asistencije/utakmice/

2006-11, Galatasaraj 44/76/190

*2006, Manisaspor 2/2/15

2011-15, Atletiko Madrid 22/32/178

2015-17, Barselona 15/11/55

2006-17, Turska 16/25/97

Turan se nalazi pred jednogodišnjom pozajmicom u Galatu, koja se ovog leta istorijski obrukala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa sada naprasno pokušava da popravi stvari, koje izgledaju prilično loše na Bosforu. Toliko loše da je holandski fudbaler Vesli Snajder pre desetak dana odlučio da sam plati raskid ugovora sa najpopularnijim turskim klubom i na to potroši 4,5 miliona evra.

Da li će Galata, pored Turana, uspeti četvrti put da dobije Fatiha Terima za trenera, sada kada je "Imperator" tučom u kafani zaslužio raskid ugovora sa Turskom fudbalskom federacijom, ostaje da se vidi…

Uglavnom, i španski radio "Cadena Cope" i turski dnevnik "Hurijet" objavili su da će Turana u Istanbulu sačekati godišnja plata od četiri miliona evra koju će Galata preuzeti na sebe.

"Vraća se da bude kapiten naših lavova", rekao je predsednik Galatasaraja, Darsun Osbek.

Turan ima 30 godina i 97 nastupa za Tursku, za koju je dao 16 golova.

Turan i Aleš Vidal čekali su od jula 2015. do januara 2016. da Barseloni istekne FIFA zabrana registrovanja novih fudbalera kako bi zaigrali takmičarski fudbal.




Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC