• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rijeka korak bliže Ligi šampiona!

Autor mondo.rs

Za sedam dana na "Rujevici" prvak Hrvatske imaće lepu priliku da obezbedi Ligu Evrope i plasira se (bar) u plej-of za Ligu šampiona. Vešović imao šansu za gol u finišu meča.

Fudbaleri Rijeke, posle prve titule prvaka Hrvatske u istoriji kluba, žele i prvi plasman u Ligu šampiona u istoriji kluba.

Od ove večeri za korak su bliže tom cilju, ali i sigurnoj "B" varijanti - osiguranom plasmanu u Ligu Evrope, ukoliko se ispostavi da će rival u narednoj rundi biti pretežak za hrvatskog predstavnika.

Momci Matjaža Keka nadigrali su večeras u Salcburgu ostavljeno mezimče austrijskog milionera hrvatskog porekla, Ditera Matešića, koji se u međuvremenu okrenuo novim hobijima - Formuli 1 i bundesligašu, Red Bul Salcburgu.

Ipak, u Istru neće vratiti pobedu, zbog jednog kiksa u 49. minutu, koji je šampion Austrije uspeo da kazni: Salcburg - Rijeka 1:1 (0:1), što je rezultat koji dodatno podgreva atmosferu pred revanš naredne srede na "Rujevici".


All Goals & Highlights - Salzburg 1 - 1 Rijeka...by taftadarka2016

Rijeka, za koju je na poziciji levog krila igrao bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Vešović, morala je da povede već u 9. minutu, ali se Mario Gavranović nije snašao u prilici u koju je ušao iznada, posle pravog "karambola" pred golom domaćih.

Brazilac Eber, koji je letos stigao u Rijeku, tukao je volej udarcem u 12. minutu i zagrejao dlanove Aleksandera Valkea, golmana koji je imao sreće u 25. minutu da udarac glavom štopera Darija Župarića završi pored gola.

Salcburg je u prvom poluvremenu izgledao kao "grupa građana", a takav nastup kaznio je Gavranić sjajnim udarcem glavom na centaršut Stefana Ristovskog sa desne strane u 30. minutu.

Tek tada su se probudili domaći, ali je Simon Sluga ukrotio udarac japanskog veziste Takumija Minamina u 35. minutu.

Povratak iz svlačionica nije doveo do povratka na prethodni odnos snaga, naprotiv. Salcburg je diktirao tempo i već u 49. minutu preko južnokorejskog napadača Hi-Čan Hvanga uspeo da izjednači na 1:1.

Svemu je prethodila greška gostiju, koji su izgubili loptu u "crvenoj zoni" i bili brzo kažnjeni.

Ovaj pogodak kao da je "isekao" Kekov tim, koji je ostatak meča proveo u defanzivi i imao mnhogo sreće u 71. minutu kada je Munas Dabur loše reagovao na idealan centaršut Rajnolda Jaba sa desne strane.

I ovaj pogodak, kao na dugme, promenio je odnos snaga na terenu.

Rijeka je u poslednjih deset minuta meča imala dve ozbiljne šanse za gol, međutim udarci Vešovića i Župarića nisu bili precizni.

Podsećamo, ukoliko eliminiše Salcburg, Rijeka će obezbediti plasman u grupnoj fazi Lige Evrope i imati 180 mintua do Lige šampiona, ali sasvim izvesno protiv još jačeg rivala od Red Bula...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC