• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Bez bijele zastave u Švedskoj

Autor mondo.ba

Selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Duško Vujošević prepustio je Šveđanima ulogu favorita u prvoj utakmici pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 Duško Vujošević: Šveđani favoriti, ali nema predaje Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ipak prepuštanje uloge favorita na meču u Norčepingu, koji je zakazan za 2. avgust, ne znači da će se "zmajevi" predati bez borbe.

"Sigurno je Švedska u tom prvom duelu na svom terenu favorit, ali ne idemo tamo sa bijelom zastavom, nego želimo da tamo pokažemo svoj maksimum. Brzina igranja utakmica je takva da bez obzira na to završi li se utakmica pobjedom ili porazom mi moramo početi odmah razmišljati o narednoj", izjavio je Vujošević, a prenijele "Nezavisne novine".

Nekadašnji strateg Partizana zadovoljan je onim što su njegovi izabranici pokazali tokom pripremnog perioda.

"Momci na svakom treningu daju maksimum. U svakoj utakmici su pokazali izezetnu želju da pobijede. To je ono što možemo da očekujemo od igrača i u kvalifikacijskim mečevima. Oni stvarno rade kvalitetno. Imamo nekih povreda i svega onoga što prati takvu vrstu rada", kazao je Vujošević.

Dobru atmosferu i optimizam u podmlađenoj ekipi nisu pokvarile ni povrede, ni izostanak nekih od ključnih igrača, među kojima su Mirza Teletović i Jusuf Nurkić.

"To su problemi od kojih ne treba praviti alibi, nego ih rješavati u hodu. Ne pravimo alibi ni što od onog očekivanog sastava mnogi igrači nisu na raspolaganju", dodao je selektor BiH.

Košarkaši BiH prošlog vikenda osvojili su drugo mjesto na pripremnom turniru "Trofej Makedonije", a u posljednjoj provjeri su u "Skenderiji" savladali Austriju (70:52).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC