• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski i Bosna nisu zaslužili direktan plasman

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Mnogo sporenja u vezi učešća klubova iz BiH u kvalifikacijama. U Mladosti iz Mrkonjić Grada tvrde da Zrinjski i KK Bosna nikako ne zaslužuju da budu direktni učesnici.

 Zrinjski i Bosna nisu zaslužili direktan plasman Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Kako su KK Bosna Rojal i mostarski Zrinjski određeni kao direktni učesnici iz BiH u Drugoj ABA ligi, a priliku da obezbijede učešće u kvalifikacijama za ovu ligu, prvo kroz pretkvalifikacije, su dobili Mladost Mrkonjić Grad, KK Široki Brijeg ili Sloboda Tuzla, odnosno jedna od ove tri ekipe.

Predsjednik OKK Sloboda Tuzla Aid Berbić je juče u razgovoru za Mondo optužio rukovodstvo ABA lige da su ciljano birali klubove iz BiH prema nacionalnom ključu a ne prema sportskim kriterijumima i postignutim rezultatima.

Direktor KK Mladost Mrkonjić Grad Miladin Rmuš je u razgovoru za Mondo naveo da je Upravni odbor kluba izuzetno nezadovoljan zbog načina na koji su Zrinjski i Bosna ušli u ligu, ali je potvrdio da će klub nastupiti u pretkvalifikacijama.

"Kompletan klub je izuzetno razočaran odlukom da Zrinjski i Bosna direktno igraju Drugu ABA ligu. Bosna je prošle godine bila drugoligaš dok je Zrinjski sve ove godine, osim prošle sezone, bio na ivici ispadanja. Na znam da li su to oni birali po nacionalnom ključu, ali mislim da je to velika nepravda prema nama. Mi smo očekivali direktno učešće pošto smo u zadnjih devet godina pet puta igrali polufinale lige i zajedno sa Širokim smo godinama najkonstantniji u domaćem prvenstvu. Oštećeni su klubovi koji su stabilni i dobro rade", rekao je Rmuš.

TERMINI PRETKVALIFIKACIJA

MONDO saznaje da će se pretkvalifikacioni turnir za ekipe iz BiH održati 16. ili 17. septembra pod ingerencijom KS BiH.

Kada je riječ o novim igračima Mladost je već pojačao Stefan Mijović, dok je danas potpisan ugovor sa bekom Vladimirom Aleksićem koji je prethodnih sezona nastupao za trebinjski Leotar i u Mrkonjić dolazi kao veliko pojačanje.

"Pregovaramo sa trojicom igrača na pozicijama plejmejkera, četvorke i petice, koji su igrali prvu ligu Srbije i dobro su poznata imena. Očekujem da ugovore sa njima potpišemo naredne sedmice. Ako nam neka pozicija bude "škripila" pravićemo dodatnu selekciju", zaključio je Rmuš.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC