• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bufon o transferima: Ja ovo ne razumem...

Autor mondo.rs

"Zašto Nejmar ne vredi 600 miliona, a ne 220?", upitao je Đanluiđi Bufon koji ne shvata šta se to dešava na fudbalskom tržištu.

Đanluiđiju Bufonu se ne sviđa smer u kome ide fudbal.

Italijanski čuvar mreže koji se u Juventus preselio još 2001. godine iz Parme, za tada rekordnu sumu za jednog golmana (32 miliona funti), priprema se za verovatno svoju poslednju sezonu u karijeri i ne može da ne primeti da novac kojim se razbacuju klubovi u toku ovog prelaznog roka nikada nije bio veći, a ostalo je još više od mesec dana do "zatvaranja" pijace.

Do tada bi mogao da se reši i najveći transfer svih vremena...

Nejmara traži Pari sen Žermen i spremni su da plate otkupnu klauzulu od 222 miliona evra, a Barselona nema "sredstva" kojim bi ga zaustavila da promeni sredinu.

"Sve ovo zvuči kao velika laž", kazao je Bufon za Gazetu delo Sport i dodao: "Zašto Nejmar vredi 220 miliona evra, a ne 600 miliona? Moj deda je uvek govorio da možeš da duvaš u balon koliko hoćeš, ali će on na kraju uvek pući", objasnio je fudbalsko "tržište" najbolji golman svih vremena.

Mančester siti je tako doveo dva najskuplja beka, i defanzivca, u istoriji fudbala plativši preko 50 miliona funti i za Kajla Vokera (Totenhem) i za Benžamina Mendija (Monako).

Lukaku je stigao u Mančester junajted za 85 miliona evra, Alvaro Morata u Čelsi za 65, Lakazet u Arsenal za 53 miliona evra, Bonući u Milan, a Salah u Liverpul za 42 miliona i tako dalje...

"Ne mogu da shvatim koji se to parametri uzimaju u obzir kada se procenjuje vrednost igrača. Sve je veoma nasumično i sve je u rukama ljudi koji trenutno imaju najviše novca: danas je to 10, a sutra već 100", ostao je u čudu Bufon.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC