• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je ta evropska Zvezda!

Autor mondo.rs

Na ovakvu igru i pobedu svog tima u evropskim mečevima navijači Crvene zvezde čekali su više od decenije - i dočekali su je! Sjajna predstava tima Vladana Milojevića koji nosi pogotke Boaćija i Kange na revanš u Pragu- 2:0 (1:0).

 Ovo je ta evropska Zvezda! Izvor: MN PRESS

Uživalo je 32.816 gledalaca ove večeri u meču na "Rajku Mitiću"!

Crvena zvezda je odigrala fenomenlnu utakmicu protiv favorita iz Češke koji je ovog leta uložio mnogo novca na rekonstrukciju tima, ali već u prvoj takmičarskoj utakmici četa Vladana Milojevića održala im je lekciju - iz borbenosti, konkretnosti i na kraju iz fudbala.

Mnogo je vremena prošlo otkako je Zvezda odigrala ovako zreo meč u Evropi i uopšte pobedila rivala koji je "zvučniji" po imenima od njih i tako je obradovala navijače smirenošću u ključnim trenucima.

Već od samog starta Zvezda je nametnula "ludački" tempo i za deset minuta "ubacila" Ričmonda Boaćija u četiri šanse, da bi fenomenalni napadač iz Gane na Kanginu "foru" iz slobodnjaka i pogodio za vođstvo u 13. minutu, a asistenciju je uzvratio u 65. kada je Gabonac fantastično gađao sa oko 25 metara.

Tokom čitavog meča nije bilo "žutih" minuta za crveno-bele koji na revanš u Prag (3. avgust) nose velikih:

CRVENA ZVEZDA - SPARTA 2:0 (1:0)
/Ričmond Boaći 13', Gelor Kanga 65'/


Vladan Milojević je od starta meča "u vatru" bacio dvojicu debitanata Milana Rodića i Milana Borjana, bila je to prva "kapitenska" utakmica Mičela Donalda, u nastavku je šansu da debituje dobio i Nemanja Radonjić i zaista se ne može reći da je ijedan od igrača Zvezde odigrao loš meč, koncentracija je potrajala od prvog do poslednjeg minuta.

Sparta u ovoj utakmici zapravo i nije stvorila neku naročitu šansu, najviše su pretili iz prekida koje su očigledno uvežbali na treninzima, ali nije bilo "tečnosti" u njihovoj igri.

Ričmond Boaći je još jednom pokazao da se odlično razume sa Kangom i prosto je u uvodnim minutima meča bio "noćna mora" za Dubravku. Na njegove šanse nadovezala se velika prilika Mičela Donalda, ali Zvezda nije uspevala da postigne taj drugi gol koji je po igri u prvom poluvremenu apsolutno zaslužila.

U nastavak meča ušli su pametno, sa namerom da se spusti tempo i prepusti blaga inicijativa protivniku, na šta su stvorili nekoliko kontri - doduše mnoge su "sasečene" u startu.

Bilo je loših rešenja Jovičića, Kange i drugih koji nisu birali najbolja rešenja.

Najbolje moguće rešenje Kanga je izabrao u 56. minutu kada je video da je Dubravka nesiguran, odlučio se na šut sa 25 metara, i preciznim, a ne tako jakim udarcem, savladao je češkog golmana koga je prethodno lopta možda pogodila i u leđa i završila u mreži.

Zvezda je mogla i do 3:0 preko Nemanje Radonjića koji je fenomenalno prošao po levoj strani, ali ga je "dalja" stativa zaustavila i nije uspeo da postigne gol na debiju. 

Naučila je lekciju Zvezda iz Pavlodara i uspela da ne napravi kardinalnu grešku na "zatvaranju" meča, čak je preko Jovičića i Pešića, da je prihvatio loptu, mogla i nešto više da uradi, ali će biti prezadovoljna rezultatom iz ovog meča.



ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek, Savić, Rodić - Donald, Jovičić - Rikardinjo (od 60. Radonjić), Kanga, Milić (od 75. Gobeljić) - Boaći (od 87. Pešić).

Klupa: Kahriman, Babić, Gobeljić, Milijaš, Adžić, Radonjić i Pešić.

SPARTA: Dubravka - Vataželu (od 46. Čivić), Štetina, Kaja, Karavaev - Fridek, Mareček, Manđek - Juliš (od 46. Lafata), Plavšić (od 77. Ben Haim) i Janko.

Klupa: Kubek, Čivić, Tal Ben Haim, Saček, Lafata, Mavuba i Zahustel.

Meč sudi Sergej Lapočkin iz Rusije, a pomagaće mu sunarodnici Aleksej Lebedev, Andrej Glot i Aleksej Suhoj.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! POBEDA ZVEZDE!

90+3' - Baš loš potez Kange u kontri, sam je bio Radonjić.

90' - Tri minuta još!

90' -
Lopta Gobeljića pogađa u ruku, ali Lapočkin koji je bio odmah tu odmahuje rukama.

87' -
Aleksandar Pešić ulazi umesto Ričmonda Boaćija.

82' - Jovičić!

I ovo je bilo blizu... Odlučio je odlični defanzivni vezista da oproba šut, ali ide to metar pored gola.

77' - Ben Haim menja Plavšića.

75' -
Milić napušta igru zbog povrede, menja ga defanzivniji Gobeljić.

72' - RADONJIĆ!

Au, kakva prilika za Crvenu zvezdu...

Novopridošlica Radonjić posle samo 12 minuta na terenu pokazuje koliko je opasan, prošao je Karavaeva kao od šale, odlučio se za šut iz nemogućeg ugla, gađao je drugu stativu, pogodio je, ali se lopta odbila u polje. U nastavku akcije Milić ne uspeva.

Zvezda - Sparta
Izvor: YouTube


65' - GOL! KANGA! ZVEZDA VODI 2:0!

Zvezda na dobar pritisak Sparte odgovara novim golom!

Sada je Ričmond Boaći odložio za Gelora Kangu, ovaj je odlučio da gađa sa pozicije 25 metara od gola, i poslao fantastičnu loptu u mrežu Dubravke. Nije to bilo preterano jak udarac, ali je bio savršeno precizan.

Majstorija Gabonca!

Kanga
Izvor: YouTube



63' -
Velika šansa za Spartu, sa druge stative Janko, nije uspeo da šutne, poslao je loptu na drugu stranu, gde nije bilo nikoga. Potom loša kontra Zvezde. Branko Jovičić prekratkom loptom zaustavlja potencijalno opasan napad svoje ekipe.

62' -
Le Talek je loše proceni loptu, pobegao mu je Plavšić, i on ga je srušio za žuti karton.

60' - Zvanično 32.816 gledalaca. Rikardinjo ustupa mesto Nemanji Radonjiću.

58' -
Traži Zvezda grešku Sparte, sada je Kanga uspeo da izbori loptu, video je Boaćija, ali je to bila loša lopta tza njega.

52' -
Sporiji ritam na startu drugog poluvremena, presing Sparte, pa greška Borjana koju ne kažnjava Srđan Plavšić pošto se lopta odbila od njega u gol aut.

46' - Pravi dve izmene Stramaćoni - Lafata menja Juliša, a Čivić umesto Vataželua.

45' - Kraj prvog poluvremena, odličnog za Zvezdu! Delije i navijači Sparte su se u poluvremenu "dovikivali" Kosovo - Srbija, uz aplauz ostatka stadiona.

40' - Sparta možda nije u takmičarskoj formi, ali i te kako su uvežbali kornere. Sada sa kornera iz levog ugla lopta stiže do Juliša, ali blokira to Vujadin Savić pre nego što je ušla u pet metara.

37' -
Sporna situacija, borba Milića i Vataželua za posed kod gola Sparte, trebalo bi da je faul - ali nije. Na suprotnoj strani Mark Janko šutira nakon pasa sa leve strane, ali pored gola.

34' -
Opasan sada korner Sparte, preskočena lopta i šut Frideka koji izlazi iz bloka, ali preko gola!

26' -
Malo sreće sada za srpski tim, Stojković je promašio loptu, stigla je ona do Juliša, ali je olakšavajuća okolnost to što je morao da se okrene i nije mogao da šutira.

25' - DONALD!

Još jedna veoma precizna Gelora Kange iz prekida, pogađa usamljenog Donalda na drugoj stativi, ovaj je odlično "trznuo" glavom, ali lopta ide pored gola. Sjajnih 25 minuta Zvezde.

21' -
Izgubio je živce Vataželu, grubo startovao na Kangu, i dobio žuti karton.

18' -
Prvi put od početka meča i Sparta pokušava, Manđek je sačekao odbijenu loptu nakon skoka Vujadina Savića, šutirao iz prve, ali pored gola.

Izvor: MN PRESS


13' - GOL! BOAĆI! ZVEZDA VODI!

Napadač iz Gane koristi svoju četvrtu šansu, i pogađa pored Dubravke!

I to na "afričku" foru!

Fenomenalan osećaj Kange za asistenciju, pas iz prekida - direktno u kazneni prostor, po zemlji, izvlači se Boaći i iz prve šutira pored golmana češke ekipe koji ovoga puta nije mogao da ga zaustavi.

Sjajna atmosfera na "Marakani", navijači bodre tim koji je u naletu.

Boaći
Izvor: YouTube


8' - BOAĆI!

Uh kako je opasan napadač Zvezde, fenomenalno se otvara saigračima, sada uspeva da šutne nakon pasa Stojkovića, lopta prolazi golmana Dubravku, pa gotovo sa gol linije izbacuje Karavaev!

Izvor: MONDO/Branko Rašković


3' - OPET BOAĆI! GOL! OFSAJD!

Požrtvovani napadač iz Gane postigao je gol sa "peterca" nakon centaršuta sa desne strane, ali pomoćni sudija pokazuje da je on bio u ofsajdu. I u pravu je. Ni minut kasnije još jedna šansa za Boaćija, sada glavom - pored gola!

3' - BOAĆI!

Kakva šansa za Crvenu zvezdu odmah na startu meča u koji su ušli jako.

Sjajna dubinska lopta Donalda za Boaćija, koji prolazi golmana Dubravku, ulazi u kazneni prostor, ali njegov pas za Milića preseca odbrana Sparte.

1' - Meč je počeo!

Izvor: MONDO



- Kosovo i Metohija kao motivi večerašnje koreografije Delija, uz srpske zastave.

- Oko 30.000 navijača na tribinama "Rajko Mitić" u ovom trenutku.

- Polako se puni stadion...

- Ovo je prvi međusobni meč Zvezde i Sparte.

- Još oko sat vremena ostalo je do početka utakmice...



- Kapiten Zvezde biće Mičel Donald. Pročitajte zbog čega je to podatak za istoriju!

- Tmuran četvrtak danas u Beogradu, trenutno 21 stepen Celzijusa, a videćemo da li će biti kiše do početka meča.

- Posle ovog meča Zvezdi sledi superligaški duel sa Radom, a ulaznice će se prodavati na dan utakmice (nedelja). Za navijače Zvezde predviđen je sektor Zapad II (700 karata), i te ulaznice koštaju 400 dinara. Navijači Rada će biti smešteni na južnoj tribini, a za ostale posetioce predviđena je gornja tribina Zapada II i ulaznica za nju košta 300 dinara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC