• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebinje:"Malograđanska svadba" najbolja predstava

Autor SRNA

Predstava "Malograđanska svadba" Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke najbolje je ostvarenje 60. Festivala festivala, koji je završen u Trebinju.

Osim "Zlatne maske", stručni žiri dodijelio je nagradu i Radoju Čupiću za najbolju režiju - za kreativnost i cjelovitost rediteljskog postupka, te za najbolju kolektivnu igru, energiju i preciznost ovog ansambla.

I žiri publike je za najbolju predstavu proglasio "Malograđansku svadbu".

"Zlatna maska" za najboljeg glavnog glumca - za ubjedljiv glumački izraz dodijeljena je Željku Miloševiću, za ulogu Blaža Milošića u predstavi "Pisac porodične istorije" Gradskog pozorišta Trebinje, dok je njegova partnerka Vesna Đurić istu nagradu dobila za najbolju epizodnu žensku ulogu na Festivalu, za istinitost i osjećajnost glumačke igre.

"Zlatna maska" za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Jovani Petrović, a za najbolju mušku epizodu Vladimiru Jorgiću, glumcima predstave "Dragi tata" Studija glume - Teatra 011 iz Beograda.

Ansambl predstave "Posljednja porodica" Teatra "Fedra" iz Bugojna nagrađen je "Zlatnom maskom" za najbolju kostimografiju, dok nagrade Festivala festivala za scenografiju i autorsku muziku nisu dodijeljene.

Stručni žiri dodijelio je i dvije specijalne nagrade, od kojih je prva pripala Vahidu Durakoviću, autoru teksta "Posljednja porodica".

Predsjednik stručnog žirija Egon Savin istakao je da specijalna nagrada pripada trebinjskoj publici koja zaslužuje još veći, sadržajniji i ambiciozniji festival.

Festival je sinoć završen predstavom "Pisac porodične istorije", u izvođenju Gradskog pozorišta Trebinje, koju je prema tekstu LJubomira Đurkovića režirao Slobodan Marunović.

Diplomu protagoniste večeri žiri publike dodijelio je Igoru Svrdlinu za ulogu Slobodana Milošića.

U okviru pratećeg programa, u Galeriji Kulturnog centra, otvorena je izložba fotografija "Festival u objektivu", koju su pripremili članovi Foto-kino kluba Trebinje, dok je monodramu "Na dan svođenja računa" izvela trebinjska glumica Marija Đajić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop