• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isplata ruskog duga do 5. septembra

Autori mondo.ba Autori Agencije

Isplata 125,1 milion dolara ruskog klirinškog duga nadležnim institucijama BiH treba da bude obavljena najkasnije do 5. septembra, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" u Ambasadi Ruske Federacije u BiH.

  Isplata je odobrena 20. jula, a prema diplomatskoj noti koju je Ministarstvo spoljnih poslova BiH uputilo Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, izražena je zahvalnost Rusiji na završenim procedurama u pripremi za isplatu duga.

Iz Ministarstva finansija Srpske pozdravili su posljednje aktivnosti u vezi sa Sprazumom o ruskom klirinškom dugu, te naglasili da je to podjednako značajno za sve nivoe vlasti u BiH.

Predstavnici ovog ministarstva istakli su da je na tom planu postignut kompromis, zahvaljujući diplomatskoj aktivnosti rukovodstva Srpske i dobroj volji ruske strane da dug izmiri u novcu.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da će ovim sporazumom Srpska dobiti 60 miliona KM, te izrazio nadu da će Vlada sredstva iskoristiti za neke strateške stvari i da "novac neće ići za krpljenje budžeta".

Sporazum u vezi sa regulisanjem obaveza bivšeg Sovjetskog saveza i bivše SFRJ isplaćuje se prema sporazumu Savjeta ministara BiH i Vlade Rusije, potpisanom 21. marta u Moskvi.

Prema potpisanom sporazumu, Federacija BiH će dobiti 58 odsto ili 72.591.543 dolara, Republika Srpska 29 odsto ili 36.295.771 dolar, institucije BiH 10 odsto ili 12.515.783 dolara i Brčko distrikt tri odsto ili 3.754.735 dolara.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE