• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA na postolju, MEDALJA oko vrata!

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Srbije nisu pali nakon poraza u polufinalnom meču protiv Hrvatske već su pokazali da ništa ne može da ih pokoleba. Odlična igra protiv Grka za bronzu na Svetskom prvenstvu!

Srbija se iz Mađarske vraća sa medaljom!

"Delfini" su u četvrtak doživeli poraz u polufinalnom meču protiv Hrvatske, ali uprkos tome pokazali su koliko su mentalno jaki i dva dana kasnije su u meču za treće mesto pokazali maksimalnu posvećenost cilju - osvajanja medalje na još jednom takmičenju.

Na kultnom stadionu "Alfred Hajoš" naši reprezentativci ponovo su "tukli" Grke za bronzu oko vrata na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u vaterpolu:

SRBIJA - GRČKA 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1)

Neverovatno zvuči da je ovo čak DESETO uzastopno takmičenje sa kog se naši reprezentativci vraćaju sa medaljom, što još jednom potvrđuje da se radi o možda i najboljoj generaciji u istoriji ovog sporta.

Protiv Grka, koje smo pobedili i u grupnoj fazi takmičenja, počeli smo jako i za manje od dva minuta postigli tri gola preko Mandića, Ranđelovića i Pijetlovića, ali su se Grci vratili nakon tajm-auta i do kraja meča nastavljali da pružaju sasvim dobar otpor - ne i dovoljno dobar kako bi napravili preokret. Držali su ih "delfini" na odstojanju od dva do tri gola...

Najefikasniji kod nas bili su Sava Ranđelović i Duško Pijetlović sa po dva gola, dok su se po jednom u strelce upisali Mandić, Ubović, Aleksić, Ćuk, Rašović, Filipović i Prlainović.

U meču za zlatnu medalju večeras od 20.30 sastaju se Mađarska i Hrvatska.

Peto mesto osvojili su naši su sedi Crnogorci savladavši Italijane 5:4, dok je sedma Australija koja je bila bolje od Rusije 10:7.


IZ MINUTA U MINUT:

- ČETVRTA ČETVRTINA -

11:8 - KRAJ! BRONZA

11:8 -
Ne ide nas napad za sada, ali briljira odbrana... Odlično postavljene ruke pred šut spašavaju našeg golmana koji je odlično zaštićen u poslednjoj četvrtini.

11:8 - GOL! Angelos Vlahopulos
nam zadaje probleme i postiže drugi gol.

11:7 - GOL! Andrija Prlainović
postiže prvi gol na meču, u svom stilu. "Jak" prijem, mali pad u vodu, a onda pogodak kao iz topa.

- TREĆA ČETVRTINA - 

10:7 - GOL!
I još jedan pogodak za Srbiju koja ponovo beži na tri razlike. Sava Ranđelović se snalazi nakon odličnog otvaranja, kasni blok, a on maestralno šutira u dalji ugao. Kraj četvrtine.

9:7 - GOL!
Možda i sudijski poklon, ali je ipak gol... Posle čudne odluke isključen je Pijetlović, a Grci su čekali poslednji sekund za asistenciju centru Pontikeasu koji matira. Jakšić je zaradio treće isključenje i više neće ulaziti u igru.

9:6 - GOL!
Kad je teško - Filip FIlipović. Sjajno, u njegovom stilu sa desnog krila levom rukom. Ne može to da odbrani niko... Nova asistencija za Andriju.

8:6 - GOL!
Povuci-potegni i Grci dolaze na "minus dva". Delakas se odlično snašao na "gol liniji" i ubacio loptu nakon odbrane našeg golmana.

8:5 - GOL!
Pijetlović pravi peterac, a odatle je precizan Furtulis.

8:4 - GOL! Viktor Rašović
postiže prvi gol na meču na fenomealan način. Dugo je trajala akcija našeg tima, bio je na desnoj strani Mandić, odlučio se da doda Rašoviću, a on odatle desnom rukom šutira u bliži ugao.

- DRUGA ČETVRTINA -

7:4 - GOL! Vlahopulos
"upisuje" svoj treći, a četvrti gol za Grke u ovom meču.

7:3 - GOL!
Nije išlo - a onda Miloš Ćuk! Njegov prvi pogodak na ovom meču, tri "zamaha" sa leve strane, pa onda opet visoko kroz ruke Plenkasu.

6:3 -
"Ispucali" su se vaterpolisti u prvoj četvrtini, za sada mnogo bolja odbrana oba sastava - naročito golmani koji su uspevali i da se izbori i kada imaju igrača manje u polju.

6:3 - GOL!
Bravo, ponovo Srbija koristi igrača više, prelep udarac Milana Aleksića koji šutira visoko na šta golma Grka nije mogao bolje da reaguje.

- PRVA ČETVRTINA - 

5:3 - GOL!
Nastavlja se golgeterska prva četvrtina... Angelos Vlahopulos se lako snalazi.

5:2 - GOL! 
Nemanja Ubović dobija odlično dodavanje Aleksića, pravi prostor oko sebe, i matira golmana grčkog sastava.

4:2 - GOL!
Iznudio je Duško Pijetlović isključenje, pa onda hantastično reagovao na pas Stefana Mitrovića - smeč za četvrti pogodak Srbije za pet minuta.

3:2 - GOL! Janis Furtulis
, opet, i opet sa velike udaljenosti, ispod ruke Pijetlovića. Grci za minut i deset sekundi dolaze do dva pogotka i remete naš sjajan start. Umalo izjednačenje, sada pokušaj sa centra, ali brani Gojko.

3:1 - GOL!
Uspeo je tajm-aut Grka, odlično se snalazi Janis Funtulis, sa velike udaljenosti, uz desnu stativu Gojka Pijetlovića koji je nezadovoljan svojom reakcijom.

3:0 - GOL! Duško Pijetlović!
Kakav blickrig naše reprezentacije - za tačno dva minuta postigli smo tri gola i Grci moraju da traže tajm-aut. Kakav početak...

2:0 - GOL! Sava Ranđelović
nastavlja idealan početak naše reprezentacije. Fantastično uplivavanje našeg beka koji dobija pravovremeni pas od Andrije Prlainovića i iz okreta postiže pogodak. To sve je naša reprezentacija uradila za 77 sekundi!

1:0
- GOL! Pravi pоčetak naše reprezentacije... Perfektna odbrana, pa onda lopta ka Dušanu Mandiću koji u vrlo ranom začetku napada matira grčkog golmana. Ovo je bilo neodbranjivo za formalno domaćine ovog meča.

Meč uskoro počinje, vaterpolisti izlaze...

Počinje! #waterpolo #delfini #vaterpolo #finaworldchampionship #budapest

A post shared by MONDO (@mondoportal) on

Srbija - Grčka, za medalju i mesto na podijumu!

Izabranici Dejana Savića ostavljaju za sobom polufinale i meč protiv Hrvatske i potpuno se usredsređuju na poslednji izazov ovog leta.

U 15 časova, na kultnom stadionu "Alfred Hajoš", srpski vaterpolisti zaigraće protiv "Helena" drugi put na ovom turniru. Dva tima srela su se i u grupnoj fazi i u tom meču naša selekcija nije imala problema.

Izvor: MONDO



Ipak, "Heleni" su i pre i posle tog meča pokazali da i te kako znaju da igraju vaterpolo, što su na svojoj koži možda i najbolje osetiti Mađari u polufinalu. Grci su prekjuče bili žestok rival domaćinu, ali se iznenađenje ipak nije dogodilo.

Već smo pisali o učinku naše reprezentacije u (zaista retkim) borbama za bronzu i podsetili se i dalje dragih pobeda nad Crnom Gorom u Pekingu i Riju. Ipak, od tada je prošlo dosta vremena i ovo je sada novi tim, koji je od leta 2014. osvajao svaki turnir na kojem je učestvovao.

"Imaćemo snage i nećemo se osvrtati", poručili su naši vaterpolisti dan uoči borbe za bronzu. Golman Gojko Pijetlović rekao je da ekipa oseća podršku iz Srbije, da poraz u polufinalu nije tragedija i da bi i sada trebalo stati uz ove momke.

Tako će i biti - i pre i tokom i posle današnje bitke za bronzu.

Srbija - Grčka, 15 časova!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC