• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kejleb Dresel kao Majkl Felps!

Autor mondo.rs

Nedelja je bila uzbudljiv plivački dan na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

  Američka muška štafeta u disciplini 4x100 metara mešovitim stilom osvojila je zlatnu medalju na Svetkom prvenstvu u Budimpešti.

Met Grivers, Kevin Kordes, Kejleb Dresel i Nejtan Adrijan su zlato osvojili rezultatom tri minuta, 27 sekundi i 91 stotinku.

Dreselu je ta medalja bila sedmo zlatno odličje koje je osvojio u Budimpešti i on se tako po broju osvojenih zlata na svetskim šampionatima izjednačio sa legendarnim sunarodnikom Majklom Felpsom.

Srebrna medalja otišla je oko vrata članovima štafete Velike Britanije (3:28,95). Britanci su do medalje stigli najviše zahvaljujući Adamu Pitiju koji je u drugoj izmeni doveo svoju štafetu sa osmog do prvog mesta.

Bronza je pripala Rusima (3:29,76).

Finale štafete 4x100 metara mešovito u muškoj konkurenciji ujedno je bila i poslednja trka na Svetskom prvensvtu u Budimpešti.

NOVI SVETSKI REKORD AMERIKANKI

Američke plivačice osvojile su zlatnu medalju u štafeti 4x100 metara meštovitim stilom na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, uz novi svetski rekord.

Štafeta SAD, u sastavu Ketlin Bejker, Lili King, Kelsi Vorel i Simon Manuel, trku je završila za tri minuta, 51 sekundu i 55 stotinki.

One su oborile rekord američke štafete postavljen na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine (3:52,05).

Srebrnu medalju osvojila je štafeta Rusije (3:53,38), dok je bronzana pripala plivačicama Australije (3:54,29).

JOŠ JEDNO ZLATO ZA SARU SJESTREM

Švedska plivačica Sara Sjestrem osvojila je svoju treću zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je bila najbrža u finalu trke na 50 metara slobodnim stilom.

Sjestrem je finale preplivala za 23 sekunde i 69 sekundi, što je samo dve stotinke sporije u odnosu na svetski rekord koji je postavila u subotu u polufinalu.

Ona je svetska rekorderka u disciplinama 50 metara slobodno, 100 metara slobodno, 50 metara delfin i 100 metara delfin.

Srebro je osvojila Holanđanka Ranomi Kromoviđojo s vremenom 23 sekunde i 85 stotinki. Njoj je to treće srebrno na šampionatu u Budumpešti.

Bronzana medalja otišla je u ruke Amerikanki Simon Manuel koja je deonicu preplivala za 23 sekunde i 97 stotinki.

LILI KING OBORILA SVETSKI REKORD

Američka plivačica Lili King osvojila je zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsnim stilom uz novi svetski rekord - 29 sekundi i 40 stotinki.

King je oborila rekord Rute Meilutite od 29,48 sekundi, koji je Litvanka postavila 2013. godine u Barseloni.

Njoj je to treće zlato u Budimpešti, pošto je prethodno osvojila najsjajnije odličje na 100 metara prsno i u meštovitoj štafeti 4x100 metara mešovitim stilom.

Srebrnu medalju osvojila je Ruskinja Julija Efimova koja je trku završila za 29,57 sekundi, dok je bronza otišla u ruke Kejti Mejli iz SAD s rezultatom 29,99 sekundi.

ITALIJAN NAJBOLJI NA 1.500 METARA

Italijanski plivač Gregorio Paltrinieri osvojio je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Paltrinieri je finalnu trku preplivao za 14 minuta, 35 sekundi i 85 stotinki.

Italijan je na šampionatu sveta u Budimpešti osvojio i bronzanu medalju na 800 metara slobodno.

Srebrnu medalju osvojio je Ukrajinac Mihailo Romančuk (14:37,14), a bronzu australijski plivač Mek Horton (14:47,70).

LAKUR ODBRANIO TITULU

Francuski plivač Kamil Lakur odbranio je titulu šampiona sveta u disciplini 50 metara leđnim stilom, pošto je bio najbrži na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Lakuru je ovo treća uzastopna titula šampiona sveta na 50 metara leđno.

On je finale preplivao za 24 sekunde i 35 sekundi.

Srebrnu medalju osvojio je Japanac Junija Koga (24,51 sekunda), dok je bronza pripala Amerikancu Metu Griversu (24,56).

HOSU DOMINIRALA

Mađarska plivačica Katinka Hosu odbranila je  titulu šampionke sveta u trci na 400 metara mešovitim stilom, pošto je ubedljivo trijumfovala na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Domaća plivačica i velika zvezda mađarskog plivanja je do drugog zlata na šampionatu u Budimpešti stigla rezultatom četiri minuta, 29 sekundi i 33 sekundi.

Ona je pre zlata na 400 metara mešovito, najsjajnije odličje osvojila i u duplo kraćoj disciplini, kao i srebro na 200 metara leđno i bronzanu medalju na 200 metara delfin.

Španska plivačica Mireja Belmonte je, posle zlata na 200 metara delfin stilom, stigla do srebra na 400 mešovito. Ona je finale preplivala za 4:32,17.

Bronzanu medalju osvojila Kanađanka Sindi Pikram (4:32,88).

U muškoj konkurenciji u istoj disciplini zlatna medalja je otišla u ruke američkog plivača Čeiza Keiliša. Keiliš, koji je svetski prvak i na 200 metara mešovito, finale je preplivao za četiri minuta, pet sekundi i 90 stotinki. ;

Srebrna medalja pripala je Mađaru Davidu Verastu (4:08,38), dok bronzu je osvojio japanski plivač Daija Seto iz (4:09,14).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC