• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katar u Srpskoj pravi reprezentaciju

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Mladi rukometaši Katara borave u Laktašima gdje je započelo formiranje omladinske selekcije ove zemlje za buduća takmičenja.

 Katar pripreme mlade rukometne selekcije Laktaši Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Rukometaši Katara do 14 i 15 godina stigli su u Laktaše gdje su danas odigrali prvu u nizu prijateljskih utakmica koje će im posložiti za formiranje nacionalne selekcije koja će igrati buduća takmičenja.

U Laktaše je stiglo ukupno 30 mladih rukometaša uz stručni štab, čiji domaćin je nekadašnji fizioteraput reprezentacije Katara Boris Vrhovac, a u utorak je odigrana prva od sedam planiranih utakmica u kojoj je selekcija Sloge do 15 godina savladala Katar rezultatom 24:22.

Nakon njih igrana je i još jedna utakmica godinu dana mlađe ekipe, dok u narednim danima slijedi još nekoliko utakmica protiv mlađih selekcija klubova iz Republike Srpske.

Selekcije Katara do 14 i 15 godina u naredna tri dana odigraće utakmice protiv vršnjaka iz RK Kozara (Kozarska Dubica), RK Borac m:tel (Banjaluka) i RK Lokomotiva (Brčko), a u nedjelju ih osim novog duela sa Borcem u Banjaluci očekuje i meč sa neformalnom selekcijom RS, odnosno najboljih igrača svih klubova. Serija mečeva biće završena u utorak, a protivnik će biti naknadno definisan.

"Ovo je prvo okupljanje ove ekipe. Ovdje smo doveli 30 igrača koji su podijeljeni u dvije grupe po 15 i naš cilj je da od njih pravimo selekciju koja će se takmičiti 2020. godine na azijskom prvenstvu. Nakon ovih priprema njih 25 bi trebalo da ostane i oni će činiti reprezentaciju", objasnio je za MONDO selektor Katara Kalid Ali.

Na pitanje zašto je baš izabrana ova destinacija za stvaranje jedne selekcije Ali je odgovorio:

"Ovdje imamo odlične uslove, ovo je vrlo zdrava sredina sa mnogo zelenila, ovo je sjajno za naše mlade igrače koji mogu da treniraju i borave u prirodi. Imamo odličnu dvoranu, odličan smještaj. Osim toga znamo da se ovdje igra dobar rukomet, imali smo i imamo brojne bosanske igrače u našoj reprezentaciji i klubovima".

Dueli sa reprezentacijom Katara koristiće i mladim igračima sa ovih prostora.

"Mnogo nam znači ova jaka utakmica protiv selekcije Katara. Uspjeli smo da pobijedimo jednu utakmicu, nadam se i drugu“, rekao nam je trener Sloge Doboj Dejan Vasilić na pauzi između dvije utakmice i osvrnuo se na uslove koji imaju mladi rukometaši Katara i naša djeca.

„Nažalost mi nemamo sistem kao oni, da možemo da pružimo sebi da putujemo i igramo jake utakmice. Kod nas toga nema, sve je ostavljeno klubovima, a vlada kriza, svi su u problemu. Zbog toga se nadam da će ove utakmice biti korisne za naše igrače“, rekao je Vasilić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC