• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac pred Mladost: Sve je neuspjeh osim pobjede!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac vjeruje i da će u nedjelju (20.00) protiv dosad neporažene Mladosti iz Doboja kod Kaknja uspjeti da nastavi pobjedničku seriju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 FK Borac pred FK Mladost: Sve je neuspjeh osim pobjede! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Velikan iz Platonove" je u povratničkoj sezoni u bosanskohercegovačkoj eliti zabilježio dvije startne pobjede (Čelik - 2:0, GOŠK - 0:1) i nema namjeru da stane ni u nedjelju, kada na Gradski stadion dolazi, takođe dosad maksimalna Mladost iz Doboja kod Kaknja.

POVEZANE VIJESTI

Uz dužno poštovanje ekipi Edisa Mulalića, nekadašnjeg trenera Željezničara, strateg Banjalučana Željko Vranješ je banjalučkim novinarima u Trofejnoj sali priznao da bi uz adekvatan pristup crveno-plavih, bodovi morali da ostanu u Banjaluci.

NIKO NE MOŽE BEZ KARTE NA GRADSKI STADION

"I moj otac plati ulaznicu. Zato apelujem da kupite kartu jer time pomažete voljenom klubu", rekao je član uprave Vedran Pušić.

"Normalno, kad smo domaćini nikad nećemo prepustiti ulogu favorita. Očekujemo tvrdu i neizvjesnu utakmicu jer je Mladost u dosadašnja dva kola pokazala da je ekipa koja ima i 'glavu i rep'. Međutim, sve zavisi od nas, ako iziđemo onako kako možemo očekujemo trijumf", izjavio je Vranješ i dodao da nema previše kadrovskih problema, osim činjenice da će susret propustiti Uroš Mirković i da je Nemanja Janičić pod upitnikom.

"Bez obzira ko bude istrčao na travnjak, svaki izostanak možemo da nadoknadimo", dodao je trener Banjalučana, ali nije želio da otkrije sastav odnosno ko će da zamijeni pomenutog Mirkovića.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Novopridošli napadač u crveno-plavom taboru Mahir Karić, koji se fantastično snalazi u protivničkom šesnaestercu, dodao je da su u svlačionici Borca svi spremni za duel sa gostima iz Doboja kod Kaknja.

"Svako ko dobije šansu da zaigra od početka daće maksimum da osvojimo tri nova boda i potvrdimo važnu pobjedu iz Gabele protiv GOŠK-a. Dobro znamo da nam stiže neugodna ekipa koja je poput nas ostvarila maksimalan učinak. Stvarno ih poštujemo ali igramo na svom terenu i sve osim pobjede će za nas biti neuspjeh", istakao je Karić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Njegov saigrač iz banjalučkog tabora Branko Ojdanić je još jednom podvukao da u svlačionici Borca vlada izuzetno odlično atmosfera i da su svi uvjereni da će Borac nastaviti seriju pobjeda.

"Prvenstveno se nadam da ćemo pružiti dobru partiju pred našim navijačima, koje bih pozvao da ispune Gradski stadion kao što je bio slučaj protiv Čelika. Taj dan je stvarno bilo lijepo biti 'borčevac' i uživati u lijepoj fudbalskoj predstavi. Nadam se da će tako da bude i u nedjelju protiv Mladosti", podvukao je Ojdanić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

PUŠIĆU, JESI TI UREDNIK?

Pozitivnu atmosferu malo je "pokvario" član rukovodstva Borca Vedran Pušić, koji je najprije zahvalio igračima na dosadašnjim trijumfima i prikazanim igrama, a potom "opleo" po banjalučkim novinarima, koji, po njegovom mišljenju, "ne rade svoj posao kako bi trebalo".

MULALIĆ: NE IDEMO NA IZLET U BANJALUKU

Šef struke Mladosti Edis Mulalić je u najavi susreta sa Borcem istakao da očekuje pozitivan rezultat. ''Borac i mi smo na najbolji mogući način otvorili sezonu. Nema sumnje da nas očekuje teška utakmica. Vjerujem da su dobro analizirali naše igre, ali i mi smo njih. Sigurno je da ne putujemo na izlet u Banjaluku i vjerujem da će publika koja dođe u velikom broju na Gradski stadion gledati zanimljiv meč".

"Borac ima jako loš tretman u medijima, odnosno uopšte ni ne postoji! Svaka čast sarajevskim portalima koji glorifikuju svoje timove. Dobronamjerna kritika je u redu, ali niko ne piše afirmativno o klubu. Uvijek kažem da treba da kritikujete pet puta gore kad zato imate razloga, ali kad imate 'dobru priču', a ove sezone imate, onda Borac zaslužuje bolji tretman u medijima", izjavio je Pušić.

"Sedma sila" se razumljivo nije složila sa Pušićevim izlaganjem i u moru nezadovoljstva i negodovanja okupljenih novinara izdvojilo se jedno pitanje: "Da li mi možemo da sastavljamo tim Borca"?

Pušićev odgovor je bio: "Naravno da ne"!

A zaključak svakom razumnom bi trebao da bude sljedeći: "Tom logikom, medijski prostor niko osim ljudi čiji je to posao ne može da uređuje, a kamoli član uprave banjalučkog kluba"!

PREMIJER LIGA BiH

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Parovi, satnica, sudije

petak, 5. avgusta

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Čelik (19.30 sati) (sudija: Mateo Musa - Čitluk)

subota, 6. avgusta

BIJELJINA: Radnik - Zrinjski (18) (Irfan Peljto - Sarajevo)

SARAJEVO: Željezničar - Vitez (20.30) (Emir Spahalić - Mostar)

nedjelja, 7. avgusta

KRUPA NA VRBASU: Krupa - Sloboda (17) (Goran Paradžik - Ljubuški)

BANJA LUKA: Borac - Mladost DK (20) (Admir Šehović - Sarajevo)

SARAJEVO: Sarajevo - GOŠK (20) (Miloš Gigović - Gradiška)

TABELA: Borac 6, Zrinjski 6, Mladost 6, Radnik 4, Široki Brijeg 3, Željezničar 3, Sarajevo 3, Krupa 2, Vitez 1, Čelik 0, GOŠK 0, Sloboda 0.

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miroslav Bojko

Pušić je djelimično u pravu, ali ne treba dizati tenzije. Bilo bi dobro da kvalitetnije popratite dešavanja u Borcu i drugim srpskim ekipama, podižete euforiju pred utakmice.

BL-X

@Miroslav Bojko A kako to kvalitetnije? Šta je Pušić u pravu? Trebaju novine 10 tekstova puštati dnevno o Borcu?

Džontra Volta

Puša bi da sve vijesti budu o Borcu. Imamo mi i drugih klubova!

Dobar posao

Mondo radi dobar posao i prati fino Borac, taj Pusic nije u pravu

Borac

@Dobar posao Eto neka si ti u pravu. Oko Borca odlicna prica, treba da stane u novine, zasto da ne. Ne znam u cemu je samo Pusic pogrijesio.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC