Ove vežbe su "ključ" dobrog zdravlja

Autor:

Nije komplikovano, a vraća energiju i čuva vitalnost.

0
A- A A+

Ako želite na prirodan način da poboljšatepamćenje, popravite raspoloženje i usporite starenje, pridržavajte se samo jednog saveta: krećite se što više.

Svaka vežba koja ubrzava puls i podstiče vas na kretanje i znojenje dobra je za zdravlje, i u tome je "tajna" mladosti.

Vežbanje će vam popraviti raspoloženje već posle prvog treninga, ali za pozitivan uticaj na mozak i sposobnost pamćenja moraćete ipak da se potrudite i da vežbate redovno.

Najbolje bi bilo da svakog dana imate neku aerobnu aktivnost u trajanju od četrdesetak minuta, piše britanski "Indipendent".

Pitate se šta je aerobni trening? To je vrsta treninga koja podstiče naš organizam da troši masti i upotrebi ih za proizvodnju energije. Te procese stimuliše fizička aktivnost koja ne zahteva previše mišićnog napore - šetanje, plivanje, penjanje uz stepenice...

Naučnici su proučavali uticaj aerobnih vežbi na mozak pacijenata koji su bili na hemoterapiji, koja ponekad za posledice može imati gubitak pamćenja i slabiju sposobnost koncentracije.

Ispostavilo se da su se ispitanici koji su vežbali osećali manje umorno, a bolje su i rešavali testove koji su im dati. Osim toga, aerobne vežbe su i dobra "terapija" protiv depresije i anksioznosti.

Ovako pozitivan utica aerobnih vežbi na mozak tumači se poboljšanom cirkulacijom, zbog čega mozak dobija više kiseonika.

Ostale vijesti