• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džidić: Pobjeda Srbije zaslužena, ali nerealna

Autor mondo.rs

Selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Boris Džidić izjavio je poslije sinoćnjeg poraza od Srbije da je trijumf "orlića" zaslužen, ali i nerealan u konačnom rezultatu.

Mladi srpski košarkaši su sigurnom i ubjedljivom pobjedom nad "zmajićima" (82:50) osigurali plasman u polufinale Eurobasketa u Slovačkoj.

"Pobjeda Srbije je zaslužena, ali rezultat nije realan omjer snaga ove dvije reprezentacije", rekao je Džidić, a prenijeli sarajevski mediji.

Selektor BiH je istakao da je Srbija bila agresivnija od prvog trenutka utakmice i da su mladi srpski košarkaši više željeli pobjedu, dok BiH nije bila spremna da im odgovori na pravi način.

"To se nabolje vidjelo u skakačkom dijelu gdje smo izgubili 48 naprema 23, što je nedopustivo u ovom rangu košarke. Za oko zapada i broj poena s klupe gdje su rezerve Srbije postigle 45 poena a naše samo šest. Znali smo da imaju širu klubu ali nadali smo se da ćemo bar u tom dijelu ostati u egalu. To se nije desilo i otišli smo u veliki minus iz kojeg se nismo vratili", objasnio je Džidić.

Ipak, po njegovom mišljenju ovaj poraz ima i svoju dobru stranu, koliko god to može čudno zvučati.

"Ovakve utakmice pokažu koliko igrač može učiniti na ovom nivou košarke, koji je praktično seniorski. Dobri su pokazatelji za naredne reprezentacije - U20 pa i seniorsku za koje se ovi momci i pripremaju".

Selektor "zmajića" je podvukao i da njegovom timu se nema šta zamjeriti jer su svi igrači došli da igraju srcem, te da ih treba bodriti kada se dese ovakvi porazi.

BiH će danas igrati utakmicu za plasman od petog do osmog mjesta protiv selekcije Italije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC