• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čampara zadovoljan opstankom BiH u A diviziji

Autor mondo.ba

Juniorska selekcija Bosne i Hercegovine osvojila je osmo mjesto na Eurobasketu, a najbolji košarkaš "zmajića" u Slovačkoj bio je Sani Čampara, koji je izabran u najbolju petorku takmičenja.

 Sani Čampara zadovoljan osmim mjestom BiH na Eurobasketu Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Čampara je u izjavi za "Oslobođenje" naglasio da je BiH mogla da ostvari bolji rezultat, ali da ju je spriječio preveliki umor i kratka rotacija.

POVEZANE VIJESTI

"Naravno da smo mogli bolje, ali bili smo kratki u rotaciji što nas je koštalo tih glavnih utakmica. Igrali smo protiv jake Srbije za koju su nastupali svih 12 igrača i oni su nas na svježinu dobili. Zasluženo su pobijedili, ali nerealno visokom razlikom. Posljednje utakmice smo mogli odigrati bolje, ali umor je učinio svoje. Zadovoljni smo osmom pozicijom i opstankom u A diviziji", rekao je Čampara.

Dodao je da je ponosan što je izabran u najbolju petorku prvenstva, ali da bi to priznanje rado mijenjao za neku od medalja.

"Sigurno da mi laskaju ta priznanja, ali odmah da kažem da bih to mijenjao za neku od medalja. Ipak, bili smo kratki u rotaciji, igrali smo bez trojice-četvorice važnih igrača i mislim da nije moglo bolje. Ovo je bila naša realna slika, ali to je veliko priznanje za mene, prvi put u petorci Evropskog prvenstva, tako da sam ponosan na sebe".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC