• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi "zlatni orlići" su već promenili klubove!

Autor mondo.rs

Više ni jedan jedini član generacije "zlatnih orlića" sa Novog Zelanda ne igra za klub za koji je nastupao u vreme Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Odlaskom Staniše Mandića iz Čukaričkog u norveški Sogndal i poslednji član zlatne generacije Veljka Paunovića sa Svetskog prvenstva na Novom Zelandu - promenio je klub.

Svi fudbaleri koji su osvojili "Mundijalito" pre dve godine su u tom periodu napravili transfer ili pozajmicu, odnosno obukli drugačiji klupski dres u odnosu na onaj koji su nosili na period prvenstva odigranog juna 2015.

Zanimljivo je da je Mandić, strelac pogotka u finalu, poslednji od 21-og učesnika SP, ali je u međuvremenu promenio nacionalni tim i sad nastupa za Crnu Goru.

DAN KAD JE SRBIJA POKORILA SVET - ŠAMPIONI!


Već tog leta je kapiten "orlića" Predrag Rajković otišao u Makabi, a isto su uradili i Milan Gajić (Bordo), Nemanja Antonov (Grashopers), Srđan Babić (Real Sosijedad), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Sergej Milinković-Savić (Lacio) i Vanja Milinković-Savić (Lehija), odnosno Saša Zdjelar, koji je doduše bio na dvogodišnjoj pozajmici iz Olimpijakosa u OFK Beogradu, čiji je član bio u toku prvenstva, ali je veoma verovatno da će on tim iz Pireja napustiti i ovog leta.

Nešto kasnije beležimo i odlaske Miloša Veljkovića iz Totenhema (Verder Bremen), Ivana Šaponjića i Andrije Živkovića iz Partizana (Benfika), Stefana Miloševića i Stefana Ilića iz Crvene zvezde (Crvena zvezde), Vukašina Jovanovića iz Zvezde (Zenit), Marka Grujića iz Zvezde (Liverpul), Miladin Stevanovića iz Partizana (Kajzeri), Radovana Pankova iz Vojvodine (URAL) i Filipa Jankovića iz Katanije (Domžale).


Ovog leta je pre Staniše Mandića i Nemanja Maksimović stigao u Valensiju iz Astane, dok je Filip Manojlović iz Crvene zvezde prešao u Hetafe.

Problem, odnosno, velika šteta je to što mali broj pomenutih fudbalera je dobio minutažu kojoj se nadao po odlasku, pa se može reći da su za ovo vreme najbolje prošli Rajković, Veljković, Antonović, Milinković-Savić i Gaćinović, dok ostali čekaju još onu pravu šansu.

Igrači poput Vuleta Jovanovića se nisu dugo zadržali u Zenitu, u kom nije igrao, i čini se da mu slede bolji dani u Bordou, dok se većoj minutaži nadaju i Živković, Grujić...

Ovog leta je Srđan Babić stigao u Crvenu zvezdu u potrazi za minutima kojih nije bilo u Real Sosijedadu, dok je isto učinio i Ivan Šaponjić koji će probati u Zulte Varegemu. Očigledno je za neke bilo pametnije da su sačekali još neko leto za transfer, ali sada nema nazad...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC