• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac protiv Želje otvorenog garda

Autor mondo.ba

U sklopu 4. kola Premijer lige BiH Borac u derbiju kola u subotu gostuje ekipi Željezničara. Utakmica na Grbavici počinje u 20.30 časova.

 Premijer liga BiH: Željezničar-Borac Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Poslije neočekivanog poraza u prošlom kolu "crveno plavi" idu u goste Željezničaru koji je, uprkos dvije pobjede u prva tri kola, do sada pružao slabije partije od očekivanih. U ekipi iz Banjaluke neće nastupiti Ojdanić koji je "pocrvenio" u prošlom kolu, dok su ostali igrači spremni za meč.

Borac je proteklih sedam dana iskoristio da se fizički i psihički oporavi od neočekivanog poraza u prošlom kolu i spreman ide na gostovanje u Sarajevo.

"Ulogu favorita prepuštamo domaćinu, ali to ne znači da tamo idemo sa bijelom zastavom. Pozitivan rezultat za nas je da se kući vratimo neporaženi. Kada je riječ o Želji, njih do sada prati slaba realizacija. Imaju odlične pojedince koji su sposobni da probiju po boku, dok su im vezni igrači orijentisani prema naprijed. Ako se povučemo u svoju polovinu male su nam šanse da ostvarimo pozitivan rezultat. Idemo da se nadigravamo otvorenog garda", rekao je Željko Vranješ.

Oporavljeni Nemanja Janičić, od kojeg se očekuje da u Sarajevu zauzme svoje mjesto u odbrani, veoma poštuje ekipu Željezničara i to što oni predstavljaju na ovim prostorima.

"Mi znamo ko smo i šta smo, ne treba da se plašimo. Idemo da odigramo hrabru utakmicu i ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice mislim da rezultat neće izostati", rekao je Janičić.

Borac će prema najavama imati brojnu podršku na Grbavici i to igračima daje dodatnu sigurnost i motiv da ostanu neporaženi.

"Igrači najviše vole derbi utakmice, za njih nam ne treba posebna motivacija. Očekujemo lijep ambijent i ovo je dobra prilika da se odmjerimo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi", dodao je Janičić.

BORAC: O rješavanju dugova i TV pravima

m:tel uz Borac

U taboru domaćina smatraju da Borac dolazi na krilima dobrih rezultata i euforije zbog povratka u Premijer ligu.

"Sasvim sigurno da na krilima te euforije dolaze da ostvare pozitivan rezultat. Mi hoćemo tri boda i učinićemo sve što je u našoj moći da u granicama fer pleja to i ostvarimo", rekao je šef stručnog štaba "plavih" Admir Adžem.

PREMIJER LIGA, 4. KOLO:

Subota

VITEZ: NK Vitez-Sloboda Tuzla (17.00 časova) (sudija: Grbić Zoran - Prijedor )

MOSTAR: Zrinjski-Krupa (20.00) (Elvis Mujić - Banovići )

SARAJEVO: Željezničar-Borac (20.30) (Čuić Tomislav-Tomislavgrad)

Nedelja

ZENICA: Čelik-Radnik Bijeljina (16.30) (Kaljanac Haris - Sarajevo)

GABELA:GOŠK-Široki Brijeg (17.30) (Petrović Dragan - Banjaluka)

DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost DK-Sarajevo (17.30) (Bjelica Vladimir - Istočno Sarajevo)

TABELA: Mladost 9, Radnik 7, Široki Brijeg 6, Željezničar 6, Borac 6, Zrinjski 6, Sarajevo 3, Krupa 3, GOŠK 3, Vitez 1, Sloboda 1, Čelik 0

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hahaha

Derbi...😂!? "Maleni iz Platonove" i "Lazni nastavljac tradicije nekadasnjeg Zelje" . Premijer liga nicega. Los fudbal, par klinaca na tribinama sto misle da su huligani poslije pola godine bildanja i da zive za velike klubove za koje ne navija ni vecina stanovnika u njihovim gradovima. Ne bih dao ni marku za Borac i Zelju. Idete na sladoled, u kino, rostiljajte, putujte, upoznajte svijeta. Koji malogradjanski Borac i Zeljo. Dva smjesna klubica na periferiji svijeta od kojih zvijezde prave lokalni mediji.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC