Slavni Dubfire premijerno nastupio u Banjaluci!

Šesti Nektar Freshwave festival, na kome će ove godine nastupiti preko 60 izvođača, otvoren je sinoć na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Čast da otvori šesto izdanje zvanično najboljeg festivala elektronske muzike u BiH pripala je Banjalučanki Jomi Maji, koja je ujedno i rezident DJ festivala. Joma je energičnim i snažnim setom dočekala prve posjetioce, a nešto prije ponoći, kada se banjalučka tvrđava napunila raspoloženim partijanerima, na red je došao prvi gost – Shaded.

Prva noć je na glavnoj bini bila rezervisana za nešto tvrđi zvuk – preovladavao je techno, a čini se da je to ono što posjetioci festivala najviše vole. Nakon Shadeda plesali smo uz Carla Lia, a veličanstveni vatromet učinio je da iščekivanje glavne zvijezde večeri – slavnog Dubfirea, postane još jače. Oko dva časa poslije ponoći Dubfire se pojavio na bini, praćen oduševljenim povicima iz mase.

U naredna dva sata, koliko je otprilike trajao njegov set, Dubfire je pokazao domaćoj publici zašto nosi epitet najtraženijeg i najpoželjnijeg izvođača elektronske muzike. Energičan, snažan, prepoznatljiv, a opet plesan set učinio je da masa ispred glavne bine skače kao da sutra ne postoji.

Program na glavnoj bini zatvoren je nastupom Mladena Tomića, jednog od najpoznatijih i najpriznatijih DJ-eva i producenata iz BIH i miljenika domaće publike i kritike. Mladen je znalački odabranim setom učinio da nekoliko hiljada ljudi koji su ostali do samog kraja ovu noć dugo pamti....

Woodie, Freshwave Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Massive bina, koja je posvećena hip-hop kulturi, izvođačima i vrijednostima ugostila je nekoliko sjajnih imena iz regiona. Program je otvorio Banjalučanin MF Police, a po prvi put u Banjaluci nastupio je i Smoke Mardeljano. Prava ludnica nastala je kada su na binu izašli Eufrat i ekipa iz benda Prti Bee Gee, a program je završen setom DJ Doobija.

freshwave Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Energy stejdž je okupio ekipu prefinjenog ukusa i nešto drugačijeg senzibiliteta. Prvi je nastupio Banjalučanin Luka Čikić, jedan od pobjednika Freshwave DJ konkursa. Nakon njega publici se predstavio Edib D, a u ponoć je pult preuzela jedna dama - Dee iz Beograda. Na istom stejdžu plesali smo i uz starog znanca – DJ Fakira, Novosađanina koji izuzetno voli naš grad i uvijek mu se rado vraća, a sudeći po reakcijama ekipe koja ga je slušala – ljubav je obostrana :)

freshwave, 2017. Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Na samom kraju, stvari u svoje ruke je preuzeo Banjalučanin Ivan Z, izuzetno talentovan DJ koji je trenutno među najangažovanijim i najtraženijim artistima u BIH. Nakon njega, preostalo nam je samo toliko snage da se dovučemo kući i prikupimo snagu za drugu festivalsku noć.

Uživajte u galeriji :)

Večeras nas na Kastelu očekuju nastupi brojnih zvijezda iz svijeta i regiona – sa glavne bine izdvajamo autora kultnog hita „Feel“, planetarno popularnog Mahmuta Orhana, kao i Marka Nastića, čovjeka koji takođe ima posebnu vezu s ovdašnjom publikom i koji nam je uvijek drag gost.

Massive stage će ugostiti Kandžiju i Gole žene, a premijerno u Banjaluku stiže nam i Bvana Herbalajzer, popularni reper iz Beograda.

I Energy bina ima sjajan lajnap za večeras - Džona b2b Dave, Shipe, Ilija Đoković, Damir Hoffman, Mancha i Mark Panic.

Prijatelj i partner festivala je, između ostalih i kompanija m:tel, koja se ovaj put pobrinula za bežični internet za sve posjetioce, kao i za zabavne chill zone na cijeloj tvrđavi, gdje možete da predahnete, zabavite se i skupite snagu za dalje.

Vidimo se na Kastelu!

Ostale vijesti