• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRUPA: Rasterećeno i ofanzivno u Mostaru

Autor mondo.ba

U okviru 4. kola Premijer lige BiH u subotu od 20.00 časova na stadionu "Pod Bijelim brijegom" sastaju se domaćin Zrinjski i ekipa Krupe na Vrbasu.

Aktuelni šampion BiH sezonu je otvorio sa dvije pobjede ali je u prošlom kolu poražen u gostima kod ekipe Radnika iz Bijeljine. Tim Slobodana Starčevića još nije osjetio slast pobjede pošto su u prva tri kola zabilježili tri remija.

Ekipa Krupe u utakmicu protiv Zrinjskog ulazi rasterećeno i želi da gostovanje šampionu BiH iskoristi kao pripremu za naredna dva susreta protiv Čelika i GOŠKA.

"Utakmica protiv Zrinjskog nam dolazi u periodu nakon kojeg donekle možemo biti zadovoljni igrom ali ne i rezultatima. Trebali smo, a možda i morali, da budemo koncentrisaniji u prošlim utakmicama kako bi sa većom zalihom bodova išli na gostovanje prvaku BiH. Idemo da se u rastećenoj utakmici još jednom predstavimo kao mlada, ofanzivna i agresivna ekipa. Nas u sljedeća dva kola očekuju utakmice protiv Čelika i GOŠKA u kojima mi trebamo da tražimo svoju sreću i bodove i kroz ovaj meč želimo da se maksimalno pripremimo za te utakmice", rekao je trener Krupe Slobodan Starčević.

Krupa u ovu utakmicu ulazi bez mladog reprezentativca BiH Ajdina Redžića koji je slomio metastarzalnu kost na treningu i Irfana Jašarevića koji je suspendovan zbog tri žuta kartona.

Izvor: MONDO/Samir Cacan



Trener Zrinjskog Blaž Slišković je nezadovoljan odnosom svog tima na utakmici u Bijeljini i smatra da to što se igralo po visokoj temperaturi nije nikakav izgovor.

"Mislim da je ekipa podbacila i sigurno da zamjeram svojim igračima na njihovom odnosu prema svojim obvezama. Nakon dvije pobjede pomislili smo da smo nepobjedivi, odnosno da je dovoljno da samo izađemo na teren i da ćemo dobiti utakmicu. Ne smijemo misliti da ćemo se prošetati prvenstvom. Mi u svakom meču moramo dati svoj maksimum ili najmanje onoliko koliko protivnik daje, i tek onda kvalitet, koji je na našoj strani, može doći do izražaja", rekao je Slišković.

Trener "plemića" o Krupi ima izuzetno visoko mišljenje.

"Imaju kontinuitet, igraju skupa više od godinu dana, dobro se poznaju i imaju sistem igre koji im odgovara. Njihov trener je to dosta dobro posložio i očekujem tešku utakmicu, ali zbog poraza u Bijeljini mi smo pod imperativom pobjede. Ništa osim pobjede u ovom trenutku za nas nije dobro", zaključio je Slišković

PREMIJER LIGA, 4. KOLO:

Subota

VITEZ: NK Vitez-Sloboda Tuzla (17.00 časova) (sudija: Grbić Zoran - Prijedor )

MOSTAR: Zrinjski-Krupa (20.00) (Elvis Mujić - Banovići )

SARAJEVO: Željezničar-Borac (20.30) (Čuić Tomislav-Tomislavgrad)

Nedelja

ZENICA: Čelik-Radnik Bijeljina (16.30) (Kaljanac Haris - Sarajevo)

GABELA:GOŠK-Široki Brijeg (17.30) (Petrović Dragan - Banjaluka)

DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost DK-Sarajevo (17.30) (Bjelica Vladimir - Istočno Sarajevo)

TABELA: Mladost 9, Radnik 7, Široki Brijeg 6, Željezničar 6, Borac 6, Zrinjski 6, Sarajevo 3, Krupa 3, GOŠK 3, Vitez 1, Sloboda 1, Čelik 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC