• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: O rješavanju dugova i TV pravima

Autor mondo.ba

Članovi uprave banjalučkog Borca Darko Milunović i Vedran Pušić predstavili su javnosti nove informacije o rješavanju dugovanja "Velikana iz Platonove" i o problemima vezanim za TV prava.

 FK Borac o rješavanju dugovanja i TV pravima Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Na konferenciji za štampu u Trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci, osim promovisanja novog-starog sponzora kompanije m:tel i najave derbi utakmice četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Željezničara, govorilo se i o ekonomskih pitanjima.


Član Upravnog odbora Borca Darko Milunović saopštio je planove o izmirenju dugovanja prema povjeriocima i naglasio da će svi, osim prema Poreskoj upravi, biti izmireni do kraja tekuće godine.

"Želimo do ulaska u 2018. godinu riješimo dugovanja prema Školi fudbala 'Džaja' koja nam je jedan od prioriteta, te prema bivšim igračima, trenerima, Radnoj zajednici, dobavljačima… Planiramo da podignemo kredit u jednoj od komercijalnih banaka na period od pet godina, a klub i grad Banjaluka bi bili garanti isplate. U tom periodu, Borac bi se odrekao svih potraživanja od grada. Još pregovaramo, ali vjerujem da će poslije godišnjih odmora, stvari pozitivno riješiti", rekao je Milunović okupljenim novinarima.

Otkrio je i precizan iznos koliko banjalučki klub mjesečno izdava na plate fudbalera.

"Imamo 25 igrača u pogonu i za plate izdvojimo 17.000 evra. Plate nisu visoke, možda smo osmi ili deveti u PL BiH, ali su redovne i mogu da naglasim da su naši igrači dobili nedavno julski lični dohodak", dodao je između ostalog član UO FK Borac.

Njegov kolega Vedran Pušić, koji je u Borcu zadužen za finansije i marketing, govorio je o novim informacijama vezanim za prodaju TV prava.

"Član Upravnog odbora Vico Zeljković i direktor Dejan Lukendić su prije nekoliko dana razgovarali sa predstavnicima FS BiH u Sarajevu i dobili uvjeravanja da će se pitanje TV prava riješiti pozitivno do petog kola kada Borac dočekuje Vitez (20. avgusta)", izjavio je Pušić i dodao da je u razgovoru sa čelnicima Željezničara saznao i da ni Željo, ali ni Zrinjski, Široki Brijeg i Sarajevo nisu dali saglasnost o prodaji TV prava.

Prema njegovim riječima, uskoro će u saradnji sa kompanijom "Coca-cola" biti u prodaju puštena i voda "Olimpija" sa grbom banjalučkog kluba.

"Osim toga, radimo i na popularizaciji kluba kod što većeg broja navijača u regiji, pa su tako naši gosti na prethodnoj utakmici bili polaznici fudbalske akademije Vrbas iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Već je dogovoreno da na meču sa Vitezom ugostimo najmlađe članove prnjavorskog Ljubića, Kozare iz Gradiške ali i Škole fudbala Spartak iz Banjaluke", zaključio je on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC