• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" pred Švedsku: Želja će biti presudna

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu u Zenici dočekuje Švedsku u četvrtom kolu Grupe A pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Duško Vujošević, selektor "zmajeva", rekao je da je Švedska izuzetno ozbiljan protivnik, ali da očekuje dobru podršku navijača u Zenici.

Vujošević je dodao kako očekuje veoma tešku utakmicu protiv Šveđana.

"Znamo da je svaki meč jako značajan i da su do sada praktično sve ekipe koje su igrale na domaćem terenu dobijale utakmice. Tako će, vjerujem, prvi u grupi biti onaj koji ostvari pobjedu na gostujućem terenu. Švedska ima ozbiljan sastav, nekoliko igrača koji igraju u profesionalnoj evropskoj košarci i u svakom slučaju je za naš tim vrlo ozbiljan protivnik. I ta važnost utakmice će biti dodatni teret za koji ćemo morati pronaći način da ga artikulišemo kroz neke stvari kako bi dobili utakmicu. Švedska ima vrlo tačne informacije o našem timu, čovjek koji ih vodi je iz Sarajeva i vrlo je dobro informisan o nama. Mislim da informacije koje i mi imamo neće biti presudne, nego želja i ko bude u stanju da tu želju artikuliše kroz veliku borbenost", izjavio je Vujošević i pozvao sve ljubitelje košarke iz Zenice i šire da ispune dvoranu i u ovom jako bitnom momentu budu uz nas.

"Bila je rasprava o cijeni ulaznica, ali angažovanost i mladost ovih momaka ne daje nikome za pravo da stavlja skuplje ulaznice nego je to potrebno. Bilo bi nam značajno da dvorana bude puna i da se napravi sinergija između igrača i publike, kao što je bilo u 'Skenderiji' protiv Jermenije".

Selektor BiH nije zadovoljan brojem primljenih koševa u dosadašnjem toku pretkvalifikacija, ali smatra da svi igrači koji su tu pokazuju želju da ostvare dobar rezultat, a to je svakako plasman u kvalifikacije.

"Publika voli kad se dobija. Nisam zadovoljan što smo treći odozdo po broju primljenih koševa. Mislim da jako dobro skačemo. Uz jaku odbranu i lake poene iz kontranapada, cilj je brza igra koju publika voli. Ovaj tim nije dugo zajedno, ali igra s velikom borbenošću. Imamo još dva treninga do utakmice, a što se zdravstvenog biltena tiče, ne bi trebalo biti većih problema. Oni koji imaju želju su se i odazvali, na svakoj utakmici i treningu su pokazali tu želju", naglasio je Vujošević.

Najiskusniji bh. reprezentativac Aleks Renfro rekao je kako je ovo možda i najvažnija utakmica u pretkvalifikacijama.

"Igraćemo protiv rivala s kojim smo imali mnogo problema, tako da nešto slično očekujem i sutra. Nadamo se da ćemo dokazati da prva utakmica nije bila naša najbolja partija i da ćemo odigrati mnogo bolje. Moramo braniti domaći teren, a prednost će biti i publika koju očekujemo u velikom broju i iskreno mnogo sam uzbuđen. Ovo je jako važna utakmica, možda i najvažnija u prekvalifikacijama", jasan je bio američki košarkaš sa pasošem BiH.

Almir Hasandić, igrač tuzlanske Slobode, pružio je sjajnu partiju nedavno protiv Jermenije u Sarajevu, a pred duel sa Švedskom smatra kako se o i saigrači moraju fokusirati na svoju igru.

"Mislim da je sve na nama. Vrijedno vježbamo i nadam se da ćemo uz pomoć publike doći do pobjede. Trebamo se fokusirati na nas i to je najbitnije. Raditi sa ovako velikim stručnjakom je velika čast, svaki dan i svaki trening se može naučiti nešto novo. Veliko hvala i saigračima i stručnom štabu", rekao je Hasandić.

Susret između košarkaša BiH i Švedske igraće se u subotu sa početkom u 20 sati. Nakon tri odigrana kola u Grupi A, selekcija BiH je lider sa pet bodova, koliko ima i drugoplasirana Jermenija. Slijede ih Švedska i Slovačka sa po četiri boda. U kvalifikacije za SP plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz svake od četiri pretkvalifikacione grupe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC