• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Netflix gubi veliki broj filmova, serija i crtanih

Autor mondo.rs

Ako volite sve ono što nude Marvel, Star Wars i njihova matična kompanija Disney preko Netflix servisa, imamo lošu vest!

Producentska kuća DIsney odlučila je da okonča ugovor o partnerstvu s Netflix kompanijom, pošto pokreće svoj striming servis, kako bi se bolje prilagodila željama svojih korisnika, saopštila je centrala kompanije Disney.

Inicijativa je deo nove strategije Disney-a, koji će uložiti 1.6 milijardi dolara kako bi udeo u tehnološkoj kompaniji Bamtek povećao sa 33 na 75 odsto. Disney će time moći da ponudi striming svog sportskog kanala ESPN od 2018. godine, a godinu dana kasnije će ponuditi slične programe za zabavni program na koji će korisnici moći direktno da se pretplate.

Generalni direktor ove kompanije, Robert Ajdžer, izjavio je da je povećanje udela u Bamtek-u potpuno nova strategija rasta. Disney će 2019. okončati partnerstvo sa Netflix servisom, ali će sadržaji njene filijale Marvel i dalje neko vreme ostati na toj striming platformi.

Tradicionalni mediji su suočeni sa sve većom konkurencijom servisa kao što su Netflix ili Amazon prime, a uskoro i Twitter mreže u sportu, koji nude sadržaj preko striminga, što više odgovara navikama mlađih generacija.

Odluka Disney kompanije da favorizuje striming u odnosu na kablovsko ili satelitsko emitovanje potvrđuje da se ovaj način emitovanja sad smatra budućnošću američkih medijskih kompanija, ali i celog sveta.

Servisi Amazon Prime i Netflix dostupni su i u Srbiji. Prvi za tri, a drugi po ceni od sedam dolara, s tim da prevod sadržaja na naš jezik još uvek nje dostupan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS