• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić pred Vošu: Brani golman, ne može samo napad!

Autor mondo.rs

Ne možemo da živimo samo od ofanzive, već moramo da radimo za ekipu, defanzivni aspekt je veoma bitan jer bez toga nema uspeha", kazao je Đukić pred derbi 5. kola Vojvodina - Partizan.

 Vojvodina Partizan najava Izvor: MN PRESS

Iza njih 1:3 sa Voždovcem, ispred njih Evrope vredan dvomeč sa Videotonom.

Fudbaleri Partizana niti imaju dovoljno vremena da misle na ono što je bilo, niti imaju tu privilegiju da se koncentrišu samo na mečeve sa Mađarima u plej-ofu za Ligu Evrope.

Moraju da budu fokusirani samo na ono što je "tu", a to je derbi sa Vojvodinom na verovatno punom "Karađorđu" u nedelju u 19 časova uz direktan prenos na "Areni sport 1".

Sa već izgubljena tri boda u prva četiri kola, i to na svom stadionu, crno-beli moraju da odgovore na pravi način i pokažu da je sve što se dogodilo u sredu uveče bio samo loš dan, ne i loš period sezone.

"Psihički je teško spremiti ekipu i bitno je da igrači vrate samopouzdanje. Verujem da će moja ekipa pružiti maksimum, dati sve od sebe i odigrati dobu utakmicu. Želimo da se vratimo na dobar kolosek u još jednoj teškoj utakmici", rekao je trener "Parnog valjka", Miroslav Đukić, na konferenciji za novinare dan pred put u Novi Sad.

"Olako smo primali golove u sredu. Svaki poraz boli, ali teški porazi mogu da pomognu ekipi, da krene dva koraka napred. Ne možemo da živimo samo od ofanzive, već moramo da radimo za ekipu, defanzivni aspekt je veoma bitan jer bez toga nema uspeha", kazao je Đukić.

"Stojković još nije naš"

U međuvremenu, sve su glasnije priče o tome da bi nekadašnji golman crno-belih i reprezentativac Srbije Vladimir Stojković mogao da se vrati u Humsku. "Za sada ne razmišljam o njemu jer još nije naš član. Ako dođe, onda ćemo razmišljati o njemu", rekao je Đukić.

On je posebno istakao da njegova ekipa mora da obrati pažnju na odbranu jer više ne sme sebi da dopušta da protivnik lako stiže do mreže iza leđa golmana Filipa Kljajića.

"Ne možemo da prođemo u Evropi ako primimo pet golova, ne možemo da pobedimo Voždovac ako primimo tri gola. Moramo da povratimo defanzivnu stabilnost, što je stvar cele ekipe i Suma, Tavamba, Đurđević i ostali moraju da znaju da želim ofanzivnu igru, ali da moraju da rade za ekipu", naveo je trener Partizana.

Najbolji strelac Partizana Uroš Đurđević dobio je udarac u mišić i ima otok, tako da je neizvestan za duel u Novom Sadu, dok Nebojša Kosović sigurno neće igrati.

"Videćemo da li je sposoban da u Novom Sadu bude sa nama, dok smo zadovoljni u slučaju Kosović, na koga nećemo moći da raučam 15-ak dana. Zadovoljan sam jer povreda nije ozbiljna kako smo u početku mislili", rekao je Đukić.

Utakmicu protiv Voždovca obeležile su, između ostalog, loše intervencije golmana Filipa Kljajića. Upitan ko će da brani protiv Vojvodine, Đukić je uz osmeh odgovorio:

"Golman".

Potom je dodao...

"Videćemo ko će biti na golu, još razmišljamo. Ko god da brani, verujemo u njega. To su stvari koje se dešavaju u fudbalu", naveo je on.

Kada je reč o Teofilusu Solomonu, koji je u Partizan došao iz Rijeke, Đukić je kazao da je nigerijski napadač "ozbiljno pojačanje", ali da je još mlad i da ne želi da mu stavlja pritisak jer je "pred njim velika budućnost".

Na pitanje da li će crno-beli angažovati nekog odbrambenog fudbalera, trener je rekao da postoji velika šansa da Partizan dovede još igrača do kraja prelaznog roka.

"Ne možemo da odbacimo to da će biti pojačanja u narednim danima jer je Partizan veliki klub koji će poboljšati nešto što može. Za sada nema ničega, ali dovešćemo nekoga ako se ukaže prilika", rekao je Đukić.

Vojvodina - Partizan, nedelja u 19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC