• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda slavila u Vitezu!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Slobode postigli su prvi gol i zabilježili prvu pobjedu ove sezone i to u gostima protiv Viteza u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 PL BiH (4. kolo): Vitez - Sloboda 0:1 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Poslije dva poraza bez postignutog pogotka (u Širokom Brijegu -2:0 i u Tuzli od Radnika - 0:1), Sloboda je potom u prethodnom kolu osvojila prvi gostujući bod protiv Krupe (0:0) iako nije nijednom zatreslu mrežu.

Do subote popodne kad su Tuzlaci uspjeli da postignu jedan gol, koji im je bio dovoljan da osvoje sva tri boda u Vitezu.

Vitez - Sloboda 0:1 (0:0)

Taj gol vrijedan kompletnog plijena postignut je u 68. minutu susreta kada je mrežu domaćina sa 16 metara pogodio Almedin Ziljkić.

Tim Vlade Jagodića je bolje ušao u utakmicu i već na startu stigao do pogotka u četvrtom minutu, ali je arbitar iz Prijedora Zoran Grbić poništio gol zbog navodnog prekršaja u kaznenom prostoru.

Domaći su najbolju šansu u prvom dijelu propustili u 20. minutu kad je pogriješila odbrana Tuzlaka i predala loptu Vitezu, međutim, Mahir Karić se nije snašao i propala je odlična prilika.

Po natopljenom terenu zbog kiše, ekipa Ivice Bonića je bila za nijansu bolji rival od gostiju sa "Tušnja" u većem dijelu prvog poluvremena, ali nije bilo pogodaka.

Imali su Tuzlaci preko Almedina Ziljkića u finišu poluvremena odličnu šansu, međutim, njegov udarac pod prečku još bolje je odbranio rezervista Jurica Badrov, koji je zbog povrede zamijenio prvog golmana Ivana Tirića.

Izvor: MONDO/Ines Lučić

  U nastavku su oba tima nastavila da igraju otvoreno i stvarala šanse, ali se tek u 68. minuta zatresla mreža i to domaćeg golmana Badrova. Sjajan pogodak postigao je Ziljkić pogodivši iskosa sa lijeve strane sami ugao sa ivice kaznenog prostora - 0:1.

Mogli su Tuzlaci do kraja da zabilježe i ubjedljiviju pobjedu, ali se u nekoliko navrata nisu najbolje snašli Edis Smajić i strijelac jedinog gola na utakmici Almedin Ziljkić.

U sudijskoj nadoknadi mogao je i Edin Salkić da ovjeri trijumf Tuzlaka jer je sam izišao pred golmana domaćina, međutim, nije bio precizan. 

VITEZ: Tirić, Stanić, Brekalo, Livaja, Karić, Ćosić, Miletić, Mamić, Đerić, Vranjić, Zukić.

SLOBODA: Muminović, Salkić, Đorđilović, Todorović, Ordagić, Ziljkić, Grahovac, Mehmedagić, Ćulum, Smajić, Ignjatović.VITEZ: Tirić, Stanić, Brekalo, Livaja, Karić, Ćosić, Miletić, Mamić, Đerić, Vranjić, Zukić.

PREMIJER LIGA, 4. KOLO:

Vitez - Sloboda 0:1 (0:0)
/Ziljkić 68/

Zrinjski - Krupa (20.00)

Željezničar - Borac (20.30)

Nedjelja

ZENICA: Čelik-Radnik Bijeljina (16.30) (Kaljanac Haris - Sarajevo)

GABELA:GOŠK-Široki Brijeg (17.30) (Petrović Dragan - Banjaluka)

DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost DK-Sarajevo (17.30) (Bjelica Vladimir - Istočno Sarajevo)

TABELA: Mladost 9, Radnik 7, Široki Brijeg 6, Željezničar 6, Borac 6, Zrinjski 6, Sloboda (+1) 4, Sarajevo 3, Krupa 3, GOŠK 3, Vitez (+1) 1, Čelik 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC