• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac iz "dvojke u keca" na Grbavici!

Autor mondo.ba

Borac je u subotu uveče vodio na "Grbavici" poslije prvog poluvremena, ali je ostao kratkih rukava na kraju derbija protiv Željezničara u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine - 2:1 (0:1).

 PL BiH (4. kolo): Željezničar - Borac 2:1 Izvor: MONDO/Samir Cacan

Crveno-plavi su upisali drugi uzastopni poraz ove sezone i to iz "dvojke u keca"!

ŽELJEZNIČAR - BORAC 2:1 (0:1)

Tim Željka Vranješa je sat vremena kontrolisao igru i imao rezultat s kojim bi večeras "pjevajući" putovao u Banjaluku poslije gola kapitena Borisa Raspudića, međutim, ipak je ostao kratkih rukava.

Bolji od Banjalučana poslije preokreta bili su fudbaleri Željezničara i to zahvaljujući nekadašnjem prvotimcu "Velikana iz Platonove" Saši Kajkutu!

Novi centarfor Želje, koji je nedavno stigao na "Grbavicu" je debitovao za sarajevski tim u 61. minutu i odmah u prvom kontaktu s loptom je "makazicama" postigao izjednačujući pogodak!

Samo par minuta kasnije, nakon što su izabranici Admira Adžema iskoristili psihološku prednost, uslijedio je preokret za koji se postarao Asim Zec i slavlje domaćina je moglo da počne - 2:1.

...
Izvor: YouTube

Poslije početne inicijative plavih na samom startu meča i šanse Jandranka Bogičevića, koji je šutirao glavom pored stative Avdukićevog gola, Borac je brzo preuzeo konce igre i već u 16. minutu stigao do prednosti.

Nakon centaršuta iz slobodnog udarca sjajno je reagovao kapiten crveno-plavih Boris Raspudić i glavom poslao loptu iza leđa golmana Vedrana Kjosevskog.

Izabranici Admira Adžema se dugo nisu oporavili od šoka i tek u samom finišu prvog dijela su kreirali priliku za izjednačenje i to iz slobodnog udarca sa 17 metara.

Odlično je šutirao kapiten Želje Zajko Zeba i praktično savladao Avdukića, ali je iz mreže loptu u korner izbacio napadač gostiju iz Banjaluke Mahir Karić.

Prvi su u nastavku meča pred nešto više od 2.000 gledalaca zaprijetili crveno-plavi iz slobodnjaka preko Gorana Galešića, koji je želio da pogodi golmanov ugao, ali se Kjosevski nije dao iznenaditi.

I onda je Admir Adžem gurnuo u vatru debitanta Sašu Kajkuta, koji je u prvom kontaktu s loptu majstorski pogodio za izjednačenje, a ubrzo je i poslije odbijanca Asim Zec postavio konačnih 2:1.

Prethodno je Borac mogao do novog gola, poslije kontranapada Karića, spojio je Mladena Veselinovića, ali je opet odlično reagovao Kjosevski i spriječio drugu prednost Banjalučana.

Kazna za to uslijedila je četiri minute kasnije za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Crveno-plavi su do kraja mogli da stignu do boda nakon šuta Galešića, međutim bio je za malo neprecizan i bodovi su ostali na "Grbavici".

Zasluženo, ali i da je bilo drugačije, sigurno ne bi bilo nezasluženo.

FK ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Zec (od 89. Hasanović), Ramović, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zajmović (od 80. Žerić), Zeba, Nikolić (od 60. Kajkut) i Osmanković.

FK BORAC: Avdukić, Galešić, Puzigaća, Dujaković, Raspudić, Karić, Danilović (od 76. Radulović), Janičić, Veselinović, Mirković (od 84. Kunić) i Guberac.

PREMIJER LIGA, 4. KOLO:

Vitez - Sloboda 0:1 (0:0)
/Ziljkić 68/

Zrinjski - Krupa 1:0 (0:0)
/Stojkić 59/

Željezničar - Borac 2:1 (0:1)
/Kajkut 59, Zec 67 - Raspudić 16/

Nedjelja

ZENICA: Čelik-Radnik Bijeljina (16.30) (Kaljanac Haris - Sarajevo)

GABELA:GOŠK-Široki Brijeg (17.30) (Petrović Dragan - Banjaluka)

DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost DK-Sarajevo (17.30) (Bjelica Vladimir - Istočno Sarajevo)

TABELA: Mladost (-1) 9, Željezničar 9, Zrinjski 9, Radnik (-1) 7, Široki Brijeg (-1) 6, Borac 6, Sloboda 4, Sarajevo (-1) 3, Krupa 3, GOŠK (-1) 3, Vitez 1, Čelik (-1) 0

TOK UTAKMICE

- kraj - 

90' Igraće se još četiri minuta nadoknade, odlučio je arbitar Tomislav Čuić.

88' Goran Galešić je imao priliku da izjednači, ali je bio neprecizan.

86' Navijači Želje, tzv. "Manijaci" pjevaju "A sad adio"...

84' Nova promjena u ekipi Borca, ušao je i centarfor Petar Kunić umjesto veziste Mladena Veselinovića.

80' Još desetak minuta nade za crveno-plave da eventualno mogu da stignu do jednog boda. Trener Željko Vranješ je umjesto Vladana Danilovića na teren poslao Aleksandra Radulovića.

...
Izvor: YouTube

69' GOOOOOL! Preokret Želje! Asim Zec je savladao Asmira Avdukića za 2:1! Najprije je golman Banjalučana uspio da odbrani udarac Zajka Zebe, probao je potom i Dženan Zajmović i bio izblokiran, ali je odbijanac u mrežu Borca pospremio Zec - 2:1.

63' Stopostotna šansa za Borac poslije kontranapada koji je kreirao Mahir Karić. Oči u oči sa golmanom Vedranom Kjosveskim našao se Mladen Veselinović, ali je makedonski čuvar mreže spasio Želju novog "minusa" fantastičnom reakcijom.

...
Izvor: YouTube

61' GOOOL! Kajkut, samo što je ušao u igru je "makazicama" izjednačio rezultat na 1:1 u prvom dodiru sa loptom!

61' Debi u dresu Želje upisao je Saša Kajkut. Ušao je u igru umjesto Steve Nikolića.

51' Sjajna šansa za Borac! Iz slobodnog udarca sa 20-ak metara odlično je šutirao Goran Galešić u golmanov ugao, ali se nije dao iznenaditi Vedran Kjosevski.

46' Nastavljen je dvoboj u Sarajevu.

- poluvrijeme - 

45+2' Poslije centaršuta Gorana Galešića, Borac je imao šansu da povisi rezultat na 0:2, ali je za malo na drugoj stativi zakasnio Bojan Puzigaća.

41' Fantastična prilika za izjednačenje. Slobodnjak sa 16 metara odlično je izveo kapiten domaćih Zajko Zeba, savladan je bio golman Borca, ali se kao spasilac pojavio napadač Banjalučana Mahir Karić i glavom "izvadio" loptu ispod prečke!

35' Igra se u posljednjim minutama odvija uglavnom između dva kaznena prostora i bez opasnosti za golmane Asmira Avdukića i Vedrana Kjosevskog.

27' Žuti karton zaradio je fudbaler Borca Uroš Mirković.

25' Željo nema nikakvu ideju kako da napadne crveno-plave, koji stoje odlično na terenu.

19' Stiglo je i dvjestotinjak "Lešinara" na "Grbavicu", pa je od samog starta zagrmilo "Napred Borac, Borac Banjaluka".

...
Izvor: YouTube

16' GOOOL! Borac vodi na "Grbavici" pogotkom kapitena Borisa Raspudića! Nakon centaršuta iz prekida, Raspudić je glavom matirao Vedrana Kjosevskog - 0:1.

8' - Odlična šansa za Želju, centrirao je kapiten Zajko Zeba, ali je za malo neprecizan bio glavom Jadranko Bogičević.

2' - Asim Zec se već na početku našao u dobroj prilici, ali je golman Borca Asmir Avdukić spriječio rani gol.

1' - Počeo je meč na "Grbavici" pred skromnih 2.000 gledalaca nakon što je sudija Tomislav Čuić iz Tomislav Grada dunuo u svoju pištaljku.

NAJAVA

Uskoro počinje jedan od najvećih derbija bosanskohercegovačkog fudbala između sarajevskog Željezničara i banjalučkog Borca.

Posljednji put Borac je savladao Želju u Sarajevu u prvenstvenoj utakmici 22. maja 2011. godine rezultatom 0:1 pogotkom Milana Stupara, koji sada radi na kasi u jednom banjalučkom supermarketu i igra fudbal u četvrtoj ligi.

Interesantno, novopridošli Banjalučanin u tabor Želje Saša Kajkut je na klupi za rezervne igrače.

Statistika je kažu kao bikini, otkriva mnogo, ali krije najvažnije... Međutim, vrijedi je pomenuti pred dvoboj na "Grbavici" - dosad su na ukupno 24 odigrane utakmice plavi bili uspješniji sa 13 pobjeda, Borac se radovao 11 puta, dok NIJEDAN MEČ NIJE ZAVRŠEN NERIJEŠENO.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Zec, Ramović, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zajmović, Zeba, Nikolić i Osmanković. Trener: Admir Adžem

BORAC: Avdukić, Galešić, Puzigaća, Dujaković, Raspudić, Karić, Danilović, Janičić, Veselinović, Mirković i Guberac. Trener: Željko Vranješ

ŽELJO - BORAC, Šta su rekli treneri u najavi derbija?

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aj BORAC

Mogao je drug Kajkut igrati za svoj klub...sigurno bi dao više od Karića...a ovako ga nama utrpa....

MILOŠ

OCEKIVAN PORAZ BORCA OD ŽELJE BORAC SE DOBRO DRŽAO ČAK I POVEO NA GRBAVICI ALI IPAK JE ŽELJO OCEKIVANO U DRUGOM POLUVREMENU DOŠAO DO TRI BODA

.urcina

Jel to krenulo "kuvanje"...iz 2 u 1...i svi zadovoljni...osim navijaca 😂

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC