Britancima zlato, tužan oproštaj Bolta

Autor:

Fenomenalni sprinter sa Jamajke zbog povrede nije završio svoju oproštajnu trku.

Štafeta Velike Britanije 4x100 metara osvojila je titulu svetskog prvaka pred svojom publikom u Londonu, nadmašivši konkurente iz SAD i Japana.

Britanci (Udža, Gemili, Talbot, Mičel-Blejk) su trijumfovali u vremenu nacionalnog rekorda - 37,47 sekundi.

Štafeta SAD (Rodžers, Getlin, Bejkon, Koulmen) zaostala je za šampionima pet stotinki, dok su Japanci (Tada, Izuka, Kirju, Fudžimicu) zabeležili rezultat 38,04 i "komotno" osvojili bronzanu medalju ispred Kine, Francuske, Kanade i Turske.

Ipak, ova trka pamtiće se verovatno najviše po tužnom oproštaju Useina Bolta, koji je trčao poslednju izmenu za štafetu Jamajke.


Mekleod, Forte i Blejk stvorili su pretpostavke da Bolt donese neku od medalja, međutim, njemu je posle šest-sedam koraka "otišla" zadnja loža!

Svetski rekorder na 100 i 200 metara, ali i član najbrže štafete 4x100 svih vremena, pao je na stazu, dok su publika i učesnici trke sa nevericom posmatrali...

AMERIKANKE NAJBRŽE

Zlato u ženskoj štafeti 4x100 pripalo je ekipi SAD (41,82). Drugoplasirane Britanke zaostale su 30, a trećeplasirane Jamajčanke 37 stotinki.

Ovo je nakon poraza od Džastina Getlina na 100 metara pokazatelj da Bolt nije maksimalno spreman došao na ovo takmičenje, mada je jasno da nikakav neuspeh ne može da baci senku na sve što je prethodnih godina dao atletici - sve pobede i rekorde koji će ostati za njim.

Pokazalo se samo da je i on, ipak - samo čovek. Da li je ovo zaista kraj?

Kasnije ovog meseca, on će napuniti 31 godinu. Getlin se upravo vratio na svetski tron sa 35 i po...

Ostale vijesti