• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "probudio" i spasio novopečeni tata!

Autor mondo.rs

Golom Bojana Ostojića u 89. minutu Partizan pobedio Vojvodinu u Novom Sadu 1:0. Crno-beli bolji od "lala" i probuđeni pred Videoton.

 Partizan "probudio" i spasio novopečeni tata! Izvor: MN PRESS

Partizan je u derbiju 5. kola Supelige Srbije pobedio Vojvodinu u Novom Sadu golom Bojana Ostojića u 89. minutu.

Vojvodina - Partizan 0:1 (0:0)!

"Parni valjak" je zasluženo osvojio tri boda, jer je tokom čitavog meča bio bolji, a iskusni štoper je na najbolji način "krunisao" sjajnu nedelju, u kojoj je prvi put postao otac.

Ostoja
Izvor: YouTube


Navijačima "lala" u nedelju uveče vreme je sporo prolazilo na "Karađorđu", jer je domaćin ušao u meč s namerom da se pre svega odbrani, a Partizan je napadao.

Pristalicama crno-belih je vreme "letelo". Nervirali su se što izabranici Miroslava Đukića nisu mogli da spoje nekoliko korisnih pasova, da iz igre ugroze gol Novosađana, a i kada su imali šanse nisu ih koristili.

Partizan je, ipak, bio daleko konkretniji i to mu je donelo rezultat kada su svi pomislili da će se treći put u poslednjih pet utakmica dva tima završiti bez golova.

Korner je izveo Petar Đuričković, oštro i pravo u srce kazenog prostora ubacio je loptu, a tamo se izvio stameni defanzivac i glavom "zakucao" loptu iza leđa Emila Rockova. Bio je to prvi primljeni gol Vojvodine u prvenstvu.

Za prvi poraz!

Golman Novosađana ovaj puta je bio nemoćan. Upravo je još ta jedna intervencija nedostajala čuvaru mreže "lala" da ponese epitet junaka meča. Do pretposlednjeg minuta "skidao" je sve, a odlični pokušaji dva puta Sejdubu Sume i Leandre Tavambe završavali su na vrhovima prstiju Rockova.

Doduše, uspeo je Đorđe Jovanović da ga prevari u 76. minutu posle centaršuta Miroslava Vulićevića, ali je gol-liniju uspešno pokrio Renan i spasio siguran pogodak Partizana.

Vojvodina je razočarala!

Tek na momente su crveno-beli prelazili centar, a kada su to činili nisu predstavljali preteranu opasnost po gol. Očekivalo se više od ekipe koja je u četiri kola zabeležila isto toliko pobeda i koja je delila prvo mesto sa Zvezdom. Tim Nenada Vanića nije ispunio očekivanja svojih navijača.

S druge strane, ozbiljan rez Đukića u početnoj postavi nije imao loše posledice. Naprotiv! Iako je ostao bez povređenih Nebojše Kosovića i Uroša Đurđevića, otpao je ponovo i Everton, u "vatru" su bačeni golman Marko Jovičić (bez prave opasnosti na utakmici), vrlo dobri štoper Nemanja R. Miletić i Milan Radin.

Crno-belima ovakva pobeda može mnogo da donese, pre svega na psihološkom planu, jer su bili na korak od gubljenja još dva boda, što bi stoprocentnu Crvenu zvezdu odvelo na "plus pet" pred "večiti" derbi. Takođe, u pobedničkom ritmu dočekuju Videoton u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope.

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Planić, Da Silva, Bureković - Vukasović - Subotić, Jovančić (od 90. Nešković), Mesarović (od 77. Mihajlović), Bempah - Malbašić (od 87. Antić).

PARTIZAN: Jovičić – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić – Radin, Jevtović – Janković (od 86. Đuričković), Suma (od 79. Ilić), Pantić (od 59. Jovanović) , Tavamba.

IZ MINUTA:..

KRAJ!

GOOOL!

89' Sjajan skok novopečenog tate Bojana Ostojića posle kornera Petra Đuričkovića i gol, možda i za pobedu. 

Ostoja
Izvor: YouTube


86' Petar Đuričković ulazi, izašao je Marko Janković.

79' Saša Ilić je zamenio Sumu. Malo aplauza, ali i zvižduci za omalenog fudbalera na "Karađorđu".

77' Vanić je ubacio Stefana Mihajlovića, a iz igre je izveo Mesarovića.

ŠANSA!

76' Đorđe Jovanović je imao priliku da se proslavi. Rockov je konačno bio savldan kada je Vulićević centrirao, a mladi napadač glavom skrenuo loptu u mrežu. Ovaj put Renan je bio na gol liniji odatle je intervenisao.

Đole
Izvor: YouTube


72' Konačno i nešto konkretno od Novosađana. Subotić je šutirao iz daljine i bio neprecizan, ali je delovalo opasno i vrlo dobro. Za svaki slučaj i Jovičić je dobro pokrio ugao koji je gađao pulen Nenada Vanića.

SUMA; OPET!

69' Ali i Rockov! Fudbaler iz Gvineje je imao sjajnu poziciju iz prekida, na nekih 17-18 metara, ali je Rockov večeras nesavladiv. Lopta je išla pod prečku, a na kraju je završila u korneru posle intrevencije Rockova.

Suma sl
Izvor: YouTube


65' Konačno malo uzbuđenja u Novom Sadu. Suma je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, šutirao je direktno u gol, ali je Rockov bio na visini zadatka. Odmah posle kornera priliku je imao i Ostojić, međutim ni on nije uspeo da izađe kao pobednik iz duela sa odličnim golmanom Vojvodine.

59' IZMENA: Danilo Pantić izlazi, ušao je Đorđe Jovanović.

57' Dva vrlo opasna ubacivanja lopte u šesnaesterac Partizana, oba puta sa desne strane. 

51'  Na terenu nema ni najmanjih uzbuđenja, ali ima na tribinama. Prema rečima komentatora Arene sport, na početku drugog poluvremena došlo je do gužve među navijačima na zapadnoj tribini. Morala je i žandarmerija da interveniše.

- Počelo je drugo poluvreme, nema promena. Rezultat je 0:0.

Partizan je imao dve prilike, Vojvodina potpuno razočarala i krajnje bezopasna po gol crno-belih. Od ekipe koja je u prva četiri kola zabeležila četiri pobede, a da pritom nije primila gol - MALO!

Malo i za skrivene ambicije da će napasti titulu, jer s ovakom igrom Novosađani neće daleko.

Partizan napada, igra bolje, konkretniji je, ali ispred sebe, kao poslednju prepreku do gola, ima odličnog Emila Rockova. Čuvar mreže "lala" imao je dve odlične intervencije posle udaraca Sejdubu Sume i Leandre Tavambe.

Gubitak dva, a možda i sva tri boda, Partizan bi stavio u vrlo lošu situaciju pred nastavak Superlige. Pred nama je još 45 minuta igre u Novom Sadu.


39' Dugo nema prilika...

25' Prvi udarac fudbalera Vojvodine u okvir gola. Subotić je zapeo sa preko 20 metara, lopta je zakačila nekog od igrača Partizana, ali promena pravca nije zbunila Jovičića. Vratio se i sigurno uhvatio loptu.

- Partizan je u ovim trenucima dosta bolji od Vojvodine... Gosti su posle 16-17 minuta već izveli četiri kornera i imali dve odlične prilike da povedu.

PRILIKA ZA PARTIZAN!

15' Rockov je junak! Ovaj put Partizan je imao priliku posle kornera, Tavamba je sve dobro uradio, zahvatio vrlo lepo loptu glavom, poslao je u ugao, ali su refleksi golmana Vojvodine ponovo bili vrhunski "naštelovani". Uspeo je Rockov da ispruži desnu ruku i spreči vođstvo.

Tavamba
Izvor: YouTube


SUMA!

11' Imao je novajlija Partizana prvu priliku na utakmici. Iznenada je lopta došla do Sume, koji je bio zaboravljen ispred kaznenog prostora, sjajno je šutirao, ali je Rockov još bolje intervenisao izbacivši loptu u korner.

Suma
Izvor: YouTube


7' Jovančić šutirao visoko preko gola. Bio je i dosta daleko od gola Partizana. Otvorena igra na obe strane.

2' Fudbaleri Vojvodine brzo su izveli aut, Filip Malbašić se odmah stvorio u kaznenom prostoru, imao je lepu poziciju za centaršut, ali je Marko Jovičić pokupio loptu. Prva dobra intervencija mladog golmana crno-belih.

- Utakmica je počela, prvi napad za Partizan.

- oko 6.000 gledalaca u Novom Sadu.

- Partizan je poslednji put pobedio Vojvodinu u Novom Sadu 5. maja 2015. Crno-beli su tada naneli katastrofu "lalama" - 4:0. Dva rivala su se posle toga još tri puta sastala na "Karađorđu" (jednom u Kupu), dve utakmice su okončane bez golova, dok u jednoj Vojvodina pobedila 3:2.

Prošle godine u oktobru Vojvodina je pobedila u Beogradu 3:1. Posle toga odigrana su još četiri meča (dve pobede Partizana i dva remija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC