• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda može i sa drugim timom: Niz traje...

Autor mondo.rs

Vladan Milojević uspeo je da sakrije karte pred put u Rusiju, a njegovi igrači da dođu do rutinske pobede protiv poslednjeplasirane OFK Bačke.

 Zvezda može i sa drugim timom: Niz traje... Izvor: MN PRESS

Bez obzira na sastav u kojem igra, Crvena zvezda ove sezone beleži pobede na domaćoj sceni.

Najnovije žrtve ekipe Vladana Milojevića bili su fudbaleri OFK Bačke, koji su na stadionu Rajko Mitić poraženi 1:3 (0:1).

Poslednjeplasirani tim Superlige uspeo je prvi da savlada golmana crveno-belih, Milana Borjana, ali ne i da prekine pobednički niz koji traje već osam utakmica (računajući i kvalifikacije za Ligu Evrope), uz sjajnu gol-razliku 21:1!

Golgetersku seriju svojim petim golom u pet prvenstvenih utakmica nastavio je Aleksandar Pešić, kada je u 38. minutu zatresao mrežu gostiju posle centrašuta Nenada Milijaša iz kornera.

Zanimljivo, sva tri pogotka crveno-belih postignuti su na centaršuteve kapitena iz ugla. Posle Pešića, precizan je bio Abraham Frimpong u 54, a onda i Uroš Račić u 86. minutu.

Prvi put od svog dolaska u Zvezdu, u finišu šeste utakmice, Borjan je kapitulirao posle udarca Damira Čekovića u 81. minutu. Bio je to kontranapad gostiju posle lošeg dodavanja Gobeljića, Frimpong se nije dobro kretao, a "rezervista" Bačke preciznim udarcem uspeo da se upiše u strelce.

Stručni štab Zvezde odlučio je da za ovu utakmicu odmori igrače koji nose najveći teret u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a time je i sakrio karte uoči puta u Rusiju na duel sa Krasnodarom narednog četvrtka.

Iako je u ovoj pobedi Crvene zvezde bilo mnogo više dobrih nego loših stvari, pored prvog primljenog gola posle duže vremena, senku baca i još jedna neubedljiva partija Brazilca Rikardinja. Vezista koji je stigao iz Šerfia posle sasvim solidne sezone u Moldaviji nikako da se uklopi u dobre igre tima. Ovaj put, Milojević ga je probao na poziciji iza napadača, ali nije ostavio pozitivan utisak...

Za razliku od Rikardinja, utakmicu protiv OFK Bačke dugo će pamtiti Frimpong i Račić, koji su postigli svoje prvence u crveno-belom dresu...

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Frimpong, Babić, Anđelković - Račić (87. Kanga), Milijaš - Milić (76. L. Ilić), Rikardinjo, Adžić (72. Radonjić) - Pešić.

OFK BAČKA: Jevrić - Varga, Nikolić (46. Mićić), Klisura, Ilić, Živković - Makarić (73. Ivković), Spremo, Trivunović, Luković - Račić (58. Čeković).

Utakmicu je sudio Petar Piper.

TOK UTAKMICE I VIDEO:

Kraj.

- Ubrzo posle gola, Račić je napustio igru, a od 87. minuta umesto njega će igrati Gelor Kanga.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:1 od 86. minuta golom Uroša Račića. Opet posle centaršuta Milijaša iz kornera! Prvo je Babić šutirao glavom, ali je lopta pogodila prečku, a zatim ju je mladi vezista poslao iz prve u mrežu, za svoj prvenac u crveno-belom dresu.

gol
Izvor: YouTube


- GOOOL! OFK Bačka postiže gol za 2:1 u 81. minutu, pošto je Damir Čeković precizno šutirao iskosa sa leve strane iz kontranapada gostiju. Lopta se od stative odbila u mrežu, za prvi pogodak koji su crveno-beli primili ove sezone u Superligi Srbije.

gol
Izvor: YouTube


- Druga izmena u timu Zvezde. Umesto Nemanje Milića od 76. minuta igraće Luka Ilić, mladi vezista koji je zajedno sa bratom Ivanom nedavno prodat Mančester sitiju, ali će ostati među crveno-belima do kraja sezone, a njegov mlađi brat i narednu sezonu.

- Poslednja izmena u gostujućem timu. U 73. minutu ušao je Radovan Ivković, a izašao Milan Makarić.

- Na stadionu Rajko Mitić zvanično je 12.400 gledalaca. Podsetimo, ulaz je bio besplatan.

- Prva izmena i u Crvenoj zvezdi. Umesto Luke Adžića od 72. minuta igraće Nemanja Radonjić.

- Dobar pokušaj iskusnog Veseljka Trivunovića iz slobodnog udarca u 63. minutu, ali je lopta otišla malo iznad prečke...

- Druga izmena u timu Bačke, umesto Stevana Račića od 58. minuta u igri je Damir Čeković.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od 54. minuta pogotkom Abraha Frimponga posle centaršuta iz kornera. Lepo se snašao defanzivac crveno-belih, koji se posle nekoliko utakmica pauze ponovo našao na terenu.

gol
Izvor: YouTube


- Drugo poluvreme počelo je promenom u gostujućem timu. Umesto Stefana Nikolića igraće Luka Mićić.

Poluvreme. Crvena zvezda potpuno kontroliše dešavanja na terenu i samo zahvaljujući dobrim odbranama Nemanje Jevrića nema ubedljiviju prednost...

GOOOL! Crvena zvezda vodi od 38. minuta golom Aleksandra Pešića! Njegovim petim u pet utakmica Superlige! Imao je, doduše, napadač crveno-belih sreću da pogodi metu, pošto je posle centaršuta iz kornera hteo da šutira glavom, ali je zapravo nogom poslao loptu u mrežu...

gol
Izvor: YouTube


- Dobar šut Pešića iz "slobodnjaka" u 36. minutu, ali je Nemanja Jevrić opet bio odličan. Posle auta koji je usledio pokušao je i Rikardinjo, ali nije bio dovoljno precizan...

- Zvezda ima apsolutnu inicijativu u prvih pola sata utakmice, ali gosti se za sada uspešno brane. Čini se, ipak, da im "gol visi u vazduhu"...

- Odličan šut Milijaša u 10. minutu, ali je golman gostiju Jevrić uspeo da skrene loptu u korner.

- Prvu šansu imali su domaći fudbaleri u 5. minutu, kada je Pešić šutirao iz prve posle centaršuta Gobeljića, ali visoko preko gola.

SUPERLIGA, 5. KOLO:

Crvena zvezda – Bačka 3:1 (1:0)
/Pešić 38, Frimpong 54, Račić 86 - Čeković 81/

Zemun – Čukarički 2:0 (1:0)

Vojvodina – Partizan (19.00, Arena sport 1)

Napredak – Borac (20.00)

Radnički – Rad (20.00)

ponedeljak

Mladost – Radnik (20.00)
Spartak – Mačva (20.00)
Voždovac – Javor (20.00)

TABELA: Crvena zvezda 15, Vojvodina (-1) 12, Voždovac (-1) 10, Partizan (-1) 9, Spartak (-1) 7, Mačva (-1) 6, Radnički (-2) 6, Čukarički 6, Mladost (-2) 4, Radnik (-1) 4, Napredak (-1) 4, Rad (-1) 4, Javor (-1) 4, Zemun 4, Bačka 0, Borac (-1) 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC