• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klipini "orlići" samleli Hrvate

Autor mondo.rs

Kadetska reprezentacija Srbije ide u "nokaut" fazu Evropskog prvenstva sa skorom 2-1, nakon "plus 50" u duelu sa komšijama.

 Kadeti košarka EP Srbija Hrvatska 102:52  Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije do 16 godina u nedelju je na Evropskom prvenstvu u Podgorici ostvarila neuobičajeno ubedljivu pobedu za taj nivo takmičenja.

"Orlići" su deklasirali vršnjake iz Hrvatske rezultatom 102:52 (32:17, 23:10, 27:12, 20:13) i završili grupnu fazu sa skorom 2-1.

Isti učinak imaju Litvanija i Izrael, ali Srbija zbog najlošije koš-razlike u tom "trouglu" ide u osminu finala kao trećeplasirana iz A grupe. Na početku EP savladana je Litvanija (56:54), pa je usledio poraz od Izraela - 71:79.

U sastavu koji vodi Slobodan Klipa, protiv Hrvata se naročito istakao Đorđe Pažin (23p, 6sk), a dvocifren učinak u napadu imali su još Karapandžić (13), Langović (11), Živanović (10) i Pavićević (10).

"Orlići" su za tri poena šutirali 10/20, dok je protivnički tim promašio svih 11 pokušaja iza linije 6,75 metara i uz to izgubio čak 29 lopti.

Naši mladići će se u osmini finala u utorak sastati sa drugoplasiranom ekipom grupe B, ostaje da se vidi da li će to biti Nemačka, Slovenija ili Turska.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC