Crna Gora: Što ste šetali golišavi, šetali ste!

Autor:

U Hrvatskoj uveliko "udaraju po džepu" turiste koji u kupaćim kostimima šetaju van plaža. U Crnoj Gori razmišljaju da uvedu sličan propis.

0
A- A A+
guza, kupaći, plaža, gaćice Foto: Mondo Stefan Stojanović

Budva bi u perspektivi mogla da krene stopama hrvatskog Hvara i počne novčano da kažnjava golišave turiste, dok bi po "džepu bili udareni" i oni koji se pijani teturaju gradom i prenoće na otvorenom.

Na Hvaru se, na primer, šetnja u kupaćem kostimu van plaže kažnjava 600 evra, a 100 evra platiće one žene koje imaju samo gornji deo kostima, kao i muškarci koji se na ulicama nađu bez košulje ili majice.

Kazna od 700 evra predviđena je za svakog ko se na ulici nađe u pijanom stanju ili sa flašom u ruci.

Predsednik Odbora udruženja turizma Privredne komore, Dragan Ivančević, daje "zeleno svetlo" takvoj odluci, navodeći da bi se na taj način animirala bolja turistička klijentela.

"Cilj turističke privrede je eliminacija svih elementa primitivizma, odnosno onoga što ne korespondira mediteranskom mentalitetu. Na primer, šank na otvorenom stvara ogromnu buku, a samim tim takvo mesto okuplja ljude odevene tako da im nisu pokriveni intimni delovi tela", navodi Ivančević i dodaje da je "potrebno ograničiti turiste i građane u tom pogledu, uvesti određeni dres kod koji se mora poštovati, ograničiti ih gde je dozvoljeno i očekivano da se pokazuju intimni delovi tela".

Ni gradonačelnici crnogorskih primorskih opština - Budve, Kotora i Ulcinja, nemaju ništa protiv kaznene politike koja se odnosi na neprikladan dres kod van plaže, poput šetnje u kupaćem kostimu ulicama grada, čak je smatraju potencijalno korisnom.

Ipak, mišljenja su da takve odluke treba sprovoditi na nivou države, a ne na lokalnom nivou.

Šta vi mislite o tome? Pišite nam u komentarima...

Ostale vijesti