• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana primljena u IAAF, ASS tuži IAAF

Autor mondo.rs

Predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović, najavio je da će pred Sudom za arbitražu u sportu u Lozani tražiti pravdu posle nepravde na Svetskom prvenstvu u Londonu. U međuvremenu, Ivana Španović primljena u IAAF.

Ivana Španović izabrana je u Takmičarsku komisiju Internacionalne atletske federacije (IAAF), pišu "Večernje novosti".

Nju je predložio Atletski savez Srbije, a samo glasanje održano je tokom u nedelju završenog Svetskog prvenstva u Londonu, gde je sjajna srpska atletičarka dobila poverenje kolega iz celog sveta.

Pored naše šampionke, komisiju IAAF ubuduće činiće i Kim Kolins, Injaki Gomez, Adam Kšot, Tomas Roler i Benita Vilis.

Zadatak ove grupe koju čine trenutno ponajbolji takmičari u svojim disciplinama biće rad na razvoju atletike i zalaganje za prava svih takmičara, a prigovora na taj račun itekako je bilo na prošlonedeljnom SP u prestonici Engleske.



Istog dana, samo u listu "Kurir", najavljeno je da će se predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, koji je bio prisutan u Londonu tokom odlučivanja o inicijalnoj žalbi na rezultat finala ženskog skoka u dalj, žaliti Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani.



Čelnici srpske atletike ne mogu da se pomire s nepravdom, piše "Kurir", koja je načinjena Ivani Španović.

"Sud u Lozani je krajnja instanca. Dužni su da nam dostave snimke, a mi skupljamo dokumentaciju za žalbu. Tražićemo kompletnu ekspertizu celog skoka, jer je Ivana definitivno oštećena. Očekujem da se nepravda ispravi. Kako, ne znam. Risova je otišla s medaljom i teško da joj je mogu oduzeti. Ali, tokom celog života pratiće je Ivanina senka", rekao je Jevrosimović za "Kurir".

"Komisija je na osnovu televizijskog snimka donela odluku, a ne na osnovu video-kamera kojima se meri skok. Jedino što se vidi na snimku jeste njen ispravan skok od sedam metara. Pitali smo ih koliki je bio skok, ali oni nisu mogli da nam kažu već samo da je to skok za zlatnu medalju", dodao je prvi čovek srpske atletike, koji je naglasio da na SP u Londonu glavnu reč nisu imali najbolji ljudi u svom poslu već amateri.

"Oni su iz lokalne organizacije. Glavni sudija je napravio grešku, video je fantomski trag. Posle, kada je uvideo da je pogrešio, to nije želeo da prizna. Nećemo dopustiti da to tako prođe. Majkl Džonson, Sergej Bubka, Svejn Arne Hansen su mi odmah rekli da se žalim", ispričao je Jevrosimović.

U međuvremenu, srpska atletičarka poručila je u emotivnom razgovoru da ne želi medalju koja će biti upitna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC