• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karić za MONDO: Borcu nedostajalo sportske sreće

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Iako još nije postigao pogodak u dresu Borca, iskusni centarfor Mahir Karić sjajno se uklopio u ekipu crveno-plavih i jedan je od zapaženijih igrača u dosadašnja četiri kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Mahir Karić za MONDO: Sportska sreća fali FK Borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Banjalučkim ljubiteljima fudbala posebno je "zapalo za oko" njegovo građenje u kaznenom prostoru dok nosi igrača na leđima i u tom segmentu je izgubio jako malo duela.

Zahvaljujući upravo toj sposobnosti često je saigračima kreirao stopostotne šanse poput one pri rezultatu 1:1 na "Grbavici" Mladenu Veselinoviću, koji je na žalost navijača crveno-plavih propustio priliku da zatrese mrežu Željezničara i donese novu prednost Banjalučanima.

"Slobodno mogu da kažem da smo nesrećno izgubili. Nije nas Željo nadigrao. Imali smo prednost, sve u svojim rukama, Željo je bio ranjen, a onda nam je Saša Kajkut iz 'ničega' dao sjajan gol. U Željinom naletu smo primili i drugi, ali bi meč otišao na drugu stranu da je Veselinović pogodio", izjavio je Karić našem portalu i dodao da je Borcu u porazima protiv Mladosti i Želje nedostajalo samo malo više sportske sreće.

Osim građenja "u stilu Save Miloševića", Karić je na "Grbavici" pokazao da bi mogao biti i dobar golman nakon slobodnog udarca kapitena plavih Zajka Zebe.

...
Izvor: Dailymotion

"Zeba i ja smo igrali zajedno u Slobodi i dobro se poznajemo. Često je ostajao poslije treninga na 'Tušnju' da vježba slobodnjake, pa sam pretpostavio gdje će gađati i zato sam uspio da odbranim tu loptu".

S obzirom da važi za staloženog fudbalera koji iza sebe ima sijaset premijerligaških klubova i pregršt iskustva na terenima BiH, ostalo je pomalo nejasno zbog čega je na kraju meča pogubio živce i ušao u verbalni sukob sa golmanom Želje Vedranom Kjosevskim.
...
Izvor: Dailymotion
"Nisam uopšte svadljiv tip. Kjosevski me izbacio iz takta jer je cinično i bezobrazno provocirao i nije mi bilo jasno zašto mu je to trebalo. Poslije meča je došao u svlačionicu zajedno sa Zebom i izvinio se za svoje ponašanje".
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Prema njegovim riječima, nakon dva vezana poraza, Borac u narednom susretu protiv Viteza ima imperativ pobjede.
KAZAHSTAN

Mahir Karić je u Premijer ligi BiH promijenio mnogo klubova - prije Borca branio je boje Čelika, GOŠK-a, Olimpika, Sarajeva, Travnika i Slobode, dok je u internacionalnoj karijeri nastupao za kazahstanski Agžaik Ural.

"Premijer liga ove sezone je kvalitetna i poprilično ujednačena o čemu svjedoče rezultati dosadašnjih utakmica. Nema apsolutnih favorita i svako svakog može da pobijedi, samo je u pitanju kakav će ko imati dan. Međutim, mi poslije dva poraza jednostavno moramo da dobijemo Vitez i prekinemo negativnu seriju, a onda u trijumfalnoj atmosferi dočekamo Sarajevo u derbiju na Gradskom stadionu".

Kao Zeničaninu bilo mu je drago vidjeti da je klub sa "Bilinog polja" upisao prve bodove u novoj sezoni nad bijeljinskim Radnikom (3:0).

"Da nije bilo Čelika, ja nikad ne bih bio fudbaler. Protiv Semberaca je briljirao Žermejn Kouadio, klub će se dizati iz meča u meč i vjerujem da će na kraju sezone uspjeti da izbori opstanak u šampionatu BiH, što je poslije brojnih turbulencija i primarni cilj".

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lesinar

Ako ste gledali mečeve protiv Mladosti, kad je Borac s 10 igrača napadao 90 minuta i promašio penal, pogodio prečku i imao još bruku šansi, odnosno protiv Zelje koji ni i kakvom segmentu nije bio bolji od Borca, onda se legitimno nameće zaključak sportske sreće. A vi možete biti zlonamjerni koliko hoćete, čovjek je u pravu.

kvalitet?

Ako promasite 10 zicera a tu prednjacite ti i Kunic, znaci nema ni kvaliteta. Bice ovo mucna sezona. Galesic jedini igra ali i mnogo solira i sebican je, a ako ovako nastavi cariniti loptu polomice mu protivnici noge

Sportska sreća

Veću nebulozu nisam odavno čuo.Znači li to da ja koji nikad nisam igrao fudbal,ako bi imao sportske sreće mogao postići značajan rezultat?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC