• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jusko: Pola milijarde čeka, kraj septembra je rok

Autor Agencije

Ministar komunikacija i saobraćaja BiH Ismir Jusko izjavio je danas, za da BiH ima vremena do kraja septembra da pristupi Ugovoru o Transportnoj zajednici ili će, u suprotnom, pola milijarde KM biti preusmjereno drugim državama.

On je istakao da su pola milijarde KM bila sredstva koje je BiH trebala dobiti, te izrazio nadu da ćemo ih, ipak, uskoro dobiti.

"Jedina smo zemlja regiona koja nije potpisala Ugovor o Transportnoj zajednici. Osoba sam koja ne gubi nadu. Komesarka Bulc je kazala da potpišemo ugovor i usvojimo ga i da će ona lično doći. Nadam se da će se to desiti neposredno nakon godišnjih odmora. Ja se držim ustavne nadležnosti, a to je da državni ministar predstavlja BiH na međunarodnoj sceni", prokomentirao je Jusko.

Poznato je da je komesar EU za evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han poslao pismo nakon nepotpisivanja ugovora o Transportnoj zajednici.

"Pismo koje smo dobili od Hana kaže da imamo vremena do kraja septembra. Ako dotad ne potpišemo, pola milijarde KM biće presumjereno u druge države. To je luksuz koji BiH ne treba. Nadam se da ćemo potpisati ugovor o Transportnoj zajednici i dobiti sredstva. Ultimatum je postavljen pismom komesara Hana", rekao je ministar Jusko, prenosi N1.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE