• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Instaliraj aplikaciju i ne brini za Wi-Fi i net!

Autor mondo.rs

„Čovek u sredini“ neće dobiti ništa, jer tako i treba da bude!

 Instaliraj aplikaciju i ne brini za Wi-Fi i net! Izvor: ‚MONDO portal/Kaspersky Lab

Kompanija Kaspersky Lab predstavila je svoju „freemium“ aplikaciju, Kaspersky Secure Connection for Android (dostupne verzije za iOS i PC), koja ima za cilj da zaštiti korisničke podatke koji se prenose putem interneta. Glavna karakteristika ove aplikacije jeste prilagodljivost: radi udobnosti prilikom korišćenja i maksimalne zaštite korisnika, enkripcija saobraćaja može biti omogućena automatski, u zavisnosti od stepena bezbednosti Wi-Fi mreže na koju je uređaj povezan, kao i veb stranica i aplikacija koje su otvorene na uređaju.

Enkripcija saobraćaja, poznatija i kao VPN (Virtual Private Network), sprečava presretanje i maliciozno korišćenje informacija koje se prenose putem interneta. Na primer, ona može da pomogne u zaštiti lozinki određenih naloga, privatne korespodencije ili osetljivih fotografija koje su poslate putem interneta, kao i posećenih veb stranica i izvršenih onlajn kupovina. Ovaj pristup je naročito bitan ako se korisnik često povezuje na nepoznate Wi-Fi mreže, što sajber kriminalci mogu iskoristiti kao zamku. Prema istraživanju koje je sprovela kompanija Kaspersky Lab, svaka četvrta (28 odsto) Wi-Fi mreža na svetu je nebezbedna.

Kaspersky Secure Connection for Android ima za cilj da zaštiti privatnost korisnika i njihove lične informacije od ove pretnje. U zavisnosti od podešavanja, aplikacija može konstantno da sprovodi enkripciju celokupnog saobraćaja koji je poslat sa uređaja ili koji je preuzet na uređaj, ili samo u situacijama kada je bezbednost naročito bitna, na primer kada se korisnik povezuje na nebezbednu Wi-Fi mrežu. Takođe, prema unapred definisanim podešavanjima, aplikacija nudi zaštitu prilikom otvaranja veb stranica koje sadrže finansijske informacije (banke, onlajn prodavnice, sistemi za plaćanje) i društvenih mreža. Korisnik, takođe može odabrati stranice i aplikacije za koje želi da podesi dodatnu zaštitu.

Kaspersky Secure Connection omogućuje 200 MB besplatne enkripcije saobraćaja dnevno za svaki uređaj, i za neograničen broj uređaja. Prilikom registracije na My Kaspersky portal, korisnik dobija 300 MB besplatne enkripcije dnevno. Plaćena verzija aplikacije nudi neograničenu enkripciju saobraćaja za 5 uređaja, u periodu od mesec ili godinu dana, u zavisnosti od pretplate.

Nova aplikacija dostupna je za preuzimanje i aktivaciju u svim regionima gde je kompanija prisutna, osim u sledećim zemljama, usled pravnih ograničenja: Belorusija, Oman, Pakistan, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija, Kina i Hong Kong.

Saznajte više o bezbednosnom rešenju ovde.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS