• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple „ojadio“ Google, uzima mu 3 milijarde dolara

Autor mondo.rs

Ako hoćeš da budeš broj jedan iOS izbor, onda moraš da platiš. I to debelo!

 Apple „ojadio“ Google, uzima mu 3 milijarde dolara Izvor: Google/MONDO portal

Da bi Google ostao primaran pretraživač interneta na iOS uređajima, uključujući sve - iPad, iPod i iPhone - Google će platiti Apple kompaniji oko tri milijarde dolara (najmanje), otkrivaju izvori koje je citirao portal PhoneArena. Tri milijarde su brojka koja je validna samo za ovu godinu, 2017, dok je, recimo u 2014. Google za istu stvar platio milijardu dolara.

Tri milijarde, koje će Apple dobiti samo ove godine, uglavnom su čist profit za tu kompaniju, uz manje odbitke. Google, s druge strane, računa na određenu dobit od svega što Apple korisnici naprave nakon Google pretrage, kroz njegove servise. Takođe, Google kompanija se trudi da iskoristi momentum koji ima Apple Services biznis, koji dok iPhone ima ravnu liniju, a Mac i iPad padaju, cveta i oslanja se dosta i na pretragu interneta.

Bez obzira na to što je Google trenutno voljan da plati kompaniji Apple da ostane pretraživač neta broj jedan, analitičari podsećaju da to neće biti još dugo slučaj, ako Apple nastavi da bude alav. U tom slučaju mogli bi da ga zamene Yahoo, Bing ili neki drugi, o čemu je već bilo reči ranije.

Apple je već Maps i YouTube aplikacije odavno izbacio iz iOS-a i korisnik umesto njih može da koristi Apple alternative ili ih tek ručno preuzme iz AppStore onlajn prodavnice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS