• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša na sastanku s trenerima iz Premijer lige BiH

Autor mondo.ba

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije BiH, sa saradnicima iz stručnog štaba, te Munir Talović, rukovodilac Centra za edukaciju FS BiH i treneri klubova Premijer lige BiH sastali su se u Trening centru u Zenici.

Baždarević je nakon sastanka rekao da su radionice ovakvog tipa od koristi za sve učesnike, prenio je zvanični sajt FS BiH.

"Cilj nam je bio da se stručni štab reprezentacije skupi i da tako počnemo pripreme za predstojeće dvije utakmice, ali i da se vidimo sa selektorima naših mlađih kategorija. Jutros smo gledali i utakmicu bh. kadeta sa Azerbejdžanom. Nakon toga uslijedio je sastanak sa trenerima klubova Premijer lige s ciljem razmjene iskustava. Ove radionice su obostrano korisne i tražimo zajedno načine da još unaprijedimo naš profesionalni fudbal. Želimo da imamo što bolje uslove za rad, kvalitetne trenere. Svi zajedno gledamo naprijed i trudimo se da poboljšamo one stvari na koje možemo da utičemo", kazao je selektor "zmajeva"

Pozitivne utiske sa sastanka sa sobom nosi Slobodan Starčević, trener Krupe, koja je prošle sezone bila najprijatnije iznenađenje Premijer lige BiH.

"Podržavam ideju da se organizuju ovakvi sastanci, prije svega jer smo govorili o bitnim temama s ciljem podizanja kvaliteta rada sa igračima, ali i rada u samim klubovima. Svi želimo i bolje infrastrukturne uslove, ali i da popravimo status trenera. Zajednički cilj nam je unapređenje fudbala u BiH, a s tim u vezi imaćemo neke prijedloge prema Savezu i prema klubovima", zaključio je Starčević.

Prije sastanka sa premijerligaškim trenerima Baždarević je saopštio širi spisak od 30 igrača na koje računa u naredne dvije utakmice kvalifikacija za Mundijal 2018. u Rusiji, protiv Kipra i Gibraltara, 31. avgusta i 3. septembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC