• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Realova lekcija Barsi na startu sezone - 5:1!

Autor mondo.rs

Nakon velikog trijumfa na "Nou Kampu" (3:1) - još jedna pobeda Reala nad Barselonom (2:0) za osvajanje Superkupa Španije. Fantastični pogoci Marka Asensija i Karima Benzeme.

Pre samo tri dana Real je na "Kamp Nou" pokazao da Barsu čeka teška sezona pošto su uspeli da je pobede (3:1) u meču u kome je Blaugrana jedini pogodak postigla nakon odsimuliranog jedanaesterca, a Madriđani su poslednjih desetak minuta igrali i sa igračem manje...

Partija sa "Santjago Bernabeua", koja se igrala u veoma kasnom terminu od 23 sata, pokazala je da je razlika između ova dva tima još veća nego što se mislilo.

Real Madrid je u potpunosti nadigrao sastav Ernesta Valverdea i to počevši meč bez Kazemira, Gareta Bejla, Iska i suspendovanog Kristijana Ronalda, pa je pogocima supertalentovanog Marka Asensija u 3. i Karima Benzeme u 39. minutu, upisala i drugu pobedu u susretima protiv najljućeg rivala i poručila im da nemaju čemu da se nadaju bez velike rekonstrukcije.

Nisu spuštali gard ni u nastavku meča kada je Barseloni bilo potrebno da pored Navasa proturi četiri lopte, a sigurno su Realu same pobede, i to kako su ostvarene, slađe od trofeja.

U finalu Superkupa Španije, pred punim tribinama stadiona "Santjago Bernabeu":

REAL MADRID - BARSELONA 2:0 (2:0), UKUPNO 5:1!

Ispostavilo se da ideja Ernesta Valverdea da ovaj meč njegov tim počne u formaciji 3-5-2 nije bila najpametnija, pa njegova ekipa nije dobila u kontroli igre na sredini terena, gde su Buskets i Gomes prvenstveno grešili, i gde su ih "pojeli" vezisti Reala, dok ni mnogo više nisu dobili po probojnosti na bokovima i sve se i dalje svodilo na majstorije Lea Mesija.

Poseban problem predstavljala je zadnja linija koja ne samo da je neuigrana, nego je dolazilo i do individualnih grešaka koje su znali da kazne igrači Zinedina Zidana.

Asensio
Izvor: YouTube


Već u trećem minutu je Marko Asensio "zategao projektil" sa velike udaljenosti i uhvatio nespremnog Marka Andrea Ter-Štegena, da bi nakon nekoliko opasnih kontri i stative Lukasa Vaskeza, i Karim Benzema uhvatio "na spavanju" Samuela Umtitija.

Nakon prodora Marsela sa leve strane preko Marsela, Benzema je primio loptu došavši iza svog zemljaka Umtitija, a onda je zakucao u mrežu...

Neodbranjivo!

Benzema
Izvor: YouTube


Valverde je već u petom minutu nastavka meča odlučio da promeni spornu formaciju pošto je Đerara Pikea zamenio Nelsonom Semedom koji je potom prešao na poziciju desnog beka, a Serđi Roberto u sredinu terena, što je odmah dovelo do boljitka u njihovoj igri i prečke Lea Mesija nakon prve greške odbrane Reala.

Odmah je na drugoj strani uzvratio Benzema, kada je Ter Štegena pogodio u rame, da bi Luis Suarez pogodio stativu nakon odbrane Kejlora Navasa.

Sve u svemu, deluje da dovođenje Paulinja nije ni izbliza dovoljno kako bi se rešili problemi koje Barselona u ovom trenutku ima...

REAL MADRID
: Navas - Karvahal, Varan, Ramos, Marselo - Kros (od 81. Sebaljos), Kovačić (od 62. Kazemiro), Modrić - Asensio (od 75. Ernandez), Vaskez i Benzema.

BARSELONA: Ter Štegen - Maskerano, Pike (od 50. Semedo), Umtiti - Alba (od 78. Dinj), Gomes (od 72. Delofeu), Buskets, Rakitić, Roberto - Suarez i Mesi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC