• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia 8: Hlađenje grafitom i cev za odvod toplote

Autor mondo.rs

Nokia 8 je relativno mali telefon u koji je stavljena solidna baterija, jak procesor i moćne opcije za video striming. Zbog toga mora da ostane hladna. Evo kako to i postiže.

 Nokia 8: Hlađenje grafitom i cev za odvod toplote Izvor: Promo/Nokia

Nokia 8 sve nas je iznenadila nudeći dosad neviđene opcije kamere na mobilnom telefonu. Tri kamere (prednja selfi i dvostruka zadnja) potpisuje čuveni ZEISS, a zajednički nude striming video sadržaja u realnom vremenu putem YouTube ili Facebook live sistema, uz Nokia OZO prostorni zvuk, koji se snima sa tri mikrofona iz različitih pravaca za „pun“ audio krug.

Nova opcija zove se Dual Sight i prava je napast što se zahteva resursa i baterije tiče. Zato je na raspolaganju najnovija Snapdragon 835 platforma, uz vezi sa čistim Android operativnim sistemom, koji „klizi“ na 4 GB RAM i uz bateriju kapaciteta 3.090 mAh. Normalno je da se telefon greje dok radi sa zahtevnim sadržajem, a Nokia je primenila potpuno nov sistem za hlađenje telefona, koji ga doslovce čini - hladnim i u uslovima velikog opterećenja potrošačima.

Nokia je u Nokia 8 ugradila bakarnu cev za odvođenje toplote, koja razvodi topao vazduh svuda po unutrašnjosti uređaja, kako bi ga potisnuo ka otvorima i smanjio pritisak na bateriju. Ovakav sistem je već viđen na ranijim Nokia uređajima (Lumia 950 i Lumia 950 XL, recimo), ali je primenjen i prvi put dodatni sloj zaštite - grafitni.

Grafitni separator ili, kako ga Nokia zove, grafički štit nalazi se između komponenti telefona ne dozvoljavajući da eventualno vreo vazduh, koji nastane tokom rada komponenti pod opterećenjem, prodre do baterije i na taj način je ostavlja hladnom i netaknutom, da bi se izbeglo topljenje ili gorenje. Ovaj grafički sloj je objašnjen u videu koji je pred vama.

Kako vam se čini Nokia 8 i ono što ona donosi? Svi detalji o telefonu dati su u tekstu s premijere, koji smo već objavili.

Nokia 8 – Form and Function
Izvor: Nokia Mobile.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS