• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Finansije stabilne!

Autor mondo.rs

Prvi put posle više godina, u Partizanu se hvale da su stabilizovali finansijsko poslovanje. "Više se ne duguje nijedna plata, od sada plata mesec za mesec", kaže generalni direktor Miloš Vazura. Otkrio detalje prodaje Leonarda.

 FK Partizan Finansije stabilne Miloš Vazura Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Prodaja štopera Nikole Milenkovića još tokom prošle sezone za 5,1 milion evra, a potom i nedavna prodaja najboljeg igrača minule sezone Leonarda za 4 miliona evra, donela je Partizanu više nego lep prihod, a time i stabilnije poslovanje.

Dug Partizana je, prema ranijim uzjavama najviših predstavnika kluba, "negde oko 15 miliona evra" i to bez pomenutih sredstava od prodaje Milenkovića i Leonarda, ali i bez prihoda od učešća u evropskim kvalifikacijama, a moguće i dodatne zarade ako se uđe u grupnu fazu Lige Evrope.

Ono što jeste važan podatak jeste to da Partizan, valjda, prvi put u poslednjih 10 godina, igra evropsko takmičenje bez mača nad glavom da MORA da pobeđuje i uđe u grupnu fazu Lige Evrope (ili Lige šampiona), kako bi obezbedio mirnije ekonomsko stanje. Svih ovih godina je bilo: ili ulazak u neko evropsko takmičenje ili prodaja igrača.

Sada, tvrdi generalni direktor Miloš Vazura, toga nema i dodaje da su svim zaposlenima u klubu isplaćene sve plate koje su im se dugovale još od prethodne upravem, predvođene Draganom Đurićem.

I igračima je sve isplaćeno i oni mogu rasterećeno sada da igraju, sa saznanjem da će novac dobijati na vreme, naglašava Vazura u razgovoru za TV Partizan.

Prodaja igrača, ipak, i dalje je osnovni način za prihodovanje kluba. Tako je morao da bude prodat Leonardo (otišao u arapski Al Ahli). Vazura je za TV Partizan prvi put otkrio pojedinosti ovog transfera:

"Leonardo je imao klauzulu od 2,5 miliona evra. Ali, pred utakmicu protiv podgoričke Budućnosti napravili smo novu klazulu - od 4 miliona evra. Samo mi znamo kako smo to uspeli. Uglavnom, Leonardo je bio zadovoljan. U to vreme postojala je samo jedna ponuda za njega u visini od 2,5 miliona evra, ali uspeli smo da je podignemo na 4. Dakle, Partizan je zaradio čistih 4 miliona za igrača koji je bio ovde godinu dana. Jeste on težak bio na saradnju, ali bio je najbolji igrač. To su neke normalne stvari... Najvažnije je da smo dobili novac i isplatili smo sve plate mesec za mesec. To retko koja firma u Srbiji uspeva da izdrži", kaže Vazura.

Navijači često kažu: "Pa, kako nemate novac, kad ste sad prodali ovoga i onoga...". To je površno gledanje na stvari.

Partizan, kao veliki klub ili preduzeće, mora da održava stadion, terene, sportski centar u Zemunu, isplaćuje plate igračima i zaposlenima, brine o mlađim kategorijama i njhovoj ishrani, plaća struju, vodu, poreze... Sve to košta. I ne samo to.

Vazura je otkrio i da je sada dospevaju na naplatu i dugovima prema bivšim igračima i njihovim menadžerima, pa je tako u sredu potpuno isplaćen Lazar Marković, dat je deo novca za namirenje duga prema Darku Brašancu...

"Imamo sad čak i obaveze prema Ademu Ljajiću, Stefanu Saviću i njegovom menadžeru, prema braći Šćepović - Marku i Stefanu - a znate kad su svi oni igrali u Partizanu i otišli... Uz to, nikad ne znate kad će da stigne neka presuda Arbitražnog suda (CAS). Evo, sad smo dobili presudu da platimo milion evra za Andriju Živkovića, menadžera Stefana Savića...", kaže Vazura.

Poslovni direktor Partizana najavio i neke novine u i oko kluba, stadiona. Uskoro bi igrači trebalo da se voze u novom autobusu (MONDO saznaje da će verovatno na njemu biti nacrtan tigar?!), a Vazuri je prekipelo da daje novac za raznorazne kazne.

Zato...

"Planiramo da napravimo kapije oko stadiona, što je jedan od uslova kad igramo evropske utakmice. Trebalo bi ovih dana da potpišemo ugovor o izgradnji u vrednosti od oko 500.000 evra. Ima navijača koji ne slušaju, pa zbog njihovog nemara plaćamo kazne,. Ne sklušaju, sede na ulazima, rešićemo i to, napravićemo kapije", kaže Vazura.

Inače, Partizan je uložio žalbu na odluku UEFA o igranju dve utakmice pred praznim tribinama i na visinu novčane kazne (130.000 evra).

"Tražili smo da nam zabrana bude smanjena na jednu uatkmicu (danas protiv Videotona), a novčana da bude 50.000 evra, jer smatramo da je probitna sankcija preoštra", dodao je Vazura.

U žalbi smo tražili na jednu utakmicu i na 50.000 evra.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC