• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina tužila Mažića Uefi: On je uz Partizan

Autor mondo.rs

Vojvodina je danas uputila zvaničan dopis Evropskoj fudbalskoj uniji u kojem je izrazila nezadovoljstvo suđenjem Milorada Mažića na prethodnim utakmicama Novosađana protiv Partizana. "Super sudi napolju, ali ovde nema isti kriterijum".

 Vojvodina Milorad Mažić UEFA Partizan Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Posle (zasluženog) poraza od Partizana (0:1) u derbiju 5. kola Superlige Srbije, čelnici Vojvodine najpre su nazvali sudiju Milorada Mažića "banditom", a sada su otišli korak dalje, pa su ga tužili Evropskoj fudbalskoj uniji.

Novosadskom klubu, odnosno njegovoj upravi, ne dopada se način na koji Mažić sudi mečeve koje Vojvodina igra protiv Partizana. Smatraju u Vojvodini da Mažić gura Partizan, tačnije da je on "previše privržen crno-belima".

"Svesni smo činjenice da je Mažić naš najbolji sudija i da na utakmicama pod okriljem FIFA i UEFA postiže izvanredne rezultate, te da je najbolji reprezent srpskog fudbala u svetu. Cela Srbija, pa i mi u FK Vojvodina, divimo se njegovim izvanrednim suđenjima i želimo mu da napreduje, i da još dugo u najboljem svetlu reprezentuje naš fudbal i Srbiju. Međutim, moramo da napomenemo da Milorad Mažić nema isti kriterijum u prvenstvu u Srbiji i utakmicama koje sudi u inostranstvu", između ostalog navodi se u pismu Vojvodine.

Novosađani ističu da je Mažić "previše privržen Partizanu" i na svim utakmicama protiv Vojvodine mu svojim odlukama pomaže kako bi ostvario povoljan rezultat.

"Od naše poslednje četiri utakmice protiv Partizana, tri utakmice sudio je upravo Mažić. Na sve tri utakmice, pobednik je bio Partizan i to zahvaljući grubim greškama sudije, koje su na kraju i uticale na konačan rezultat utakmice. Sigurni smo da, kada bi naši fudbaleri imali takav kriterijum na svojoj strani i mi bismo se mogli boriti za titulu, kao i za finale Kupa Srbije. Sve bi bilo drugačije, ali ovako, mi smo uskraćeni za pravo da se ravnopravno borimo sa Partizanom".

Navodeći u kojim je sve situacijama Mažić oštetio Vojvodinu, čelnici novosadskog kluba navelisu i mišljenje o poslednjem susretu sa Partizanom.

"Na kraju smo, u 5. kolu Superlige Srbije u Novom Sadu, dana 13. avgusta 2017. godine, poniženi i razočarani u ponašenje i suđenje glavnog sudije Milorada Mažića. Opet je na sve načine pomagao FK Partizan da pobedi, što se na kraju i desilo. Partizan je pobedio rezultatom 1:0, pogotkom koji je postignut na ispravan način. Međutim, sporno je to što na sve tri utakmice sudija Mažić nije imao isti kriterijum, što je na sve moguće način pomagao FK Partizan i svojim odlukama im uveliko pomogao. To je nešto što su svi uvideli, a posebno su osetili naši fudbaleri na terenu, koji nisu imali mogućnost da se ravnopravno suprotstave favorizovanom protivniku".

Vojvodina, navodi se u saopštenju, ne traži kaznu za Mažića, već da se opomene, da mu se skrene pažnja... Iz Vojvodine ističu da su se obraćali FS Srbije i sudijskoj organizaciji, ali pošto od njih nisu dobili nikakav odgovor, obraćamo se UEFA, sa željom da opomene Mažića i ukaže na njegovo suđenje i pomoć Partizanu.

"Ako Milorad Mažić uloži sebe i sudi utakmice u Srbiji kao što sudi one u organizaciji UEFA i FIFA, svi u Srbiji imali bismo veliku korist, a naš fudbal bi bio mnogo bogatiji i uspešniji. Naša želja nije da se Mažić kazni, već da mu se ukaže na greške koje je napravio i da se te greške isprave, a sve u interesu da nam fudbal bude bolji, da mlade sudije mogu da nauče i da se edukuju u pravom smeru kako bi i oni bili uspešni. Nadamo se da će naša molba biti razmotrena i da ćete, za dobrobit fudbala u Srbiji, pronaći rešenje i pomoći Vojvodini da se izbori sa nepravdom", poruka je iz novosadskog kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC